You are currently viewing Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Kiitos kun jaat tämän!

Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus
Kun remonttimme alkoi, luulimme, että se etenisi samaan tahtiin, kunnes on valmis. Aika naiivia, koska olen jo käynyt rakentamista ja remonttia läpi sekä omassa elämässä, että työssäni. Kesti siis yli vuoden, ennen kuin päästiin muokkaamaan tilaa remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus sai alkaa.

Alkutilanne oli tämän näköinen.

Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Kuva ei kerro oikeastaan mitään vessan kunnosta. Seinät ja lattia ovat muovia, allas on halki ja kaikki on vähän epämääräistä. Katto on samaa puunväristä levyä kuin muuallakin asunnossa oli.

Yleensä remontissa tulee vastaan monta muttaa. Ja kun lähdimme tähän urakkaan panostaen omaan työhön pienellä budjetilla, niin sitä kai saa, mitä tilaa? Vaikka osittain kyllä luulimme ostaneemme ammattiosaamista myös. Alakerran pesutilojen remontin mennessä ammattilaiselta pieleen meni myös kustannusarviot ja remontin aikataulu uusiksi. Niinpä yläkerran vessa jäi odottamaan aikaa parempaa.

Vessaan oli kertynyt muun remontin aikana koko tilan täydeltä ylimääräistä roinaa. Nyt oli aika tyhjentää se. Kalusteitten irroittamisen jälkeen raaputeltiin seinistä ja lattiasta muovit pois. Sekin oli vaativaa hommaa, koska ennen muinoin tätä asuntoa rakennettaessa oli käytetty aika tuimaa liimaa… Onneksi se saatiin pois.

Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Sitten oli ammattimiehen vuoro, ja alkoi tekemisen meininki.

Ammattimaista työtä, kerrankin…

https://www.facebook.com/Jokenostojamyynti/

Ensimmäisenä tänne oli hankittu Jokelta (Joken osto- ja myynti) kaappi, jo paljon ennen kuin remontti alkoi. En ollut ajatellut tästä tilasta näin romanttista, mutta kun mies huomasi tuon kaapin, niin suunnitelmat lipsuivat. Annoin mintunvihreänhimollenikin periksi kun vastaan tuli laatat tosi edullisesti. Ja koska tästä tulisi eniten ihan oma buduaari, niin mikä ettei? Kaapin takaa poistettiin patteri, jotta sille saatiin tarvittava tila. Patterin olisi voinut siirtää pytyn eteen toiselle seinälle, mutta koska vessa on keskellä asuntoa, remontti-Vesa oli sitä mieltä että siellä pärjätään ilmankin.

Remontti-Vesa hoiti mielestämme homman hienosti.

Vessaremontti

Halusin tilaan peilikaapin, en pelkkää peiliä, vaikka se olisi ollut kauniimpi vaihtoehto. Hiusten laitto on niin paljon helpompaa kun peilit saa käännettyä. Ja kaappitila on myös tarpeen.

Vessan remontti

Koska seinien väri on niin lälly, se vaati toista yhtä lällyä rinnalle.  Kun samaan aikaan satuin osallistumaan bloggareitten iltaan Jyskissä, löysin sieltä juuri sopivasti vaaleanpunaiset pyyhkeet, maton, kaksi pahvirasiaa, vessaharjan ja muistaakseni myös kaapin ovesta pilkistävän vaaleanpunaisen korin. Vanha lääkekaappi on ollut mukana jo pitkälti toistakymmentä vuotta, se on ystävältä ostettu.

Kasvot pesen afrikkalaisella mustalla saippualla. Keraamisen alustan olen tehnyt itse.

Tuotteita

Kuviollinen pussukka on kirpparilöytö Tehtaan Kirppikseltä, sinne tekijä tuo näköjään myyntiin noita tekemiään erilaisia pussukoita.

Vessan hylly

Hylly on tilattu Ellokselta. Tänne tuli tuota messinginväriä kaapissa olevan nupin innoittamana. Sopivaa vessapaperitelinettä ja pyyhekoukkuja en vielä ole löytänyt.  Lasipurkit ovat Clas Ohlssonilta, ja mintunvihreät purkit aivan uusi löytö Lidlistä. Kultainen kenkäpussi on ystävän lahja. Lentävä possu on myöskin lahja ystävältä. Se on muuttanut monta kertaa, jalkakin on raukalta katkennut jossain vaiheessa.

Olimme talvilomalla Sri Lankassa kiertäen saarta kahden viikon ajan. Yksi aivan sattumalta löydetty satunnaisen majapaikan vieressä oleva uskomattoman  hienon arkkitehdin lomapaikka vei minulta sydämen. Sen puutarhasta poimin ”kultaisen lehden”, jonka löysin lomalukemisen välistä vähän aikaa sitten.  Ripustin sen muistoksi kauniista paikasta, jotta sydämeni aarre löytyy  joka aamu uudestaan.

Kirjoitan myöhemmin enemmän tuosta ihanasta arkkitehdin lomapaikasta ja puutarhasta, johon kohtalo meidät heitti. Päivitys: Juttuni Sri Lankan puutarhasta.

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.