Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Remonttivarastosta karkiksi, eli wc:n kunnostus

Kiitos kun jaat tämän!

Kun remonttimme alkoi, luulimme, että se etenisi samaan tahtiin, kunnes on valmis. Aika naiivia, koska olen jo nähnyt rakennusta ja remonttia sekä omassa elämässä, että työssäni. Kesti siis yli vuoden, ennen kuin päästiin tätä vessaa remontoimaan.

Alkutilanne oli tämän näköinen.

Kuva ei kerro oikeastaan mitään vessan kunnosta. Seinät ja lattia ovat muovia, allas on halki ja kaikki on vähän epämääräistä. Katto on samaa puunväristä levyä kuin muuallakin asunnossa oli.

Yleensä remontissa tulee monta muttaa. Ja kun lähdimme tähän urakkaan panostaen omaan työhön pienellä budjetilla, niin sitä kai saa, mitä tilaa? Vaikka osittain kyllä luulimme ostaneemme ammattiosaamista myös. Alakerran pesutilojen remontin mennessä ammattilaiselta pieleen meni myös kustannusarviot ja remontin aikataulu uusiksi. Niinpä yläkerran vessa jäi odottamaan aikaa parempaa.

Vessaan oli kertynyt muun remontin aikana koko tilan täydeltä ylimääräistä roinaa. Nyt oli aika tyhjentää se. Kalusteitten irroittamisen jälkeen raaputeltiin seinistä ja lattiasta muovit pois. Sekin oli vaativaa hommaa, koska ennen muinoin tätä asuntoa rakennettaessa oli käytetty aika tuimaa liimaa… Onneksi se saatiin pois.

Sitten oli ammattimiehen vuoro, ja alkoi tekemisen meininki.

Yllätystä löytyi täälläkin. Remonttimies purki katon ja löysi  nurkasta kosteutta. Hän myös kävi välikatolla (itse emme ole sinne päässeet kun ei ole ollut tarpeeksi pitkiä tikkaita, eikä tarkastajatkaan…) ja sanoi että katto on tehty huonosti, kaikkien kiinnityspulttien reiät on jätetty eristämättä. Tämä siis koskee jokaisen samantyyppisen asunnon kattoa taloyhtiössä. Pitää varmaan kysyä seuraavassa kokouksessa, mitä tämmöiselle ongelmalle tehdään?

Remontti-Vesa teki asialle voitavansa ja saatiin uusi, valkoinen katto. Ensimmäisenä tänne oli hankittu Jokelta (Joken osto- ja myynti) kaappi, jo paljon ennen kuin remontti alkoi. En ollut ajatellut tästä tilasta näin romanttista, mutta kun mies huomasi tuon kaapin, niin suunnitelmat lipsuivat. Annoin mintunvihreänhimollenikin periksi kun vastaan tuli laatat tosi edullisesti. Ja koska tästä tulisi eniten ihan oma buduaari, niin mikä ettei? Kaapin takaa poistettiin patteri, jotta sille saatiin tarvittava tila.

Halusin tilaan peilikaapin, en pelkkää peiliä, vaikka se olisi ollut kauniimpi vaihtoehto. Hiusten laitto on niin paljon helpompaa kun peilit saa käännettyä. Ja kaappitila on myös tarpeen.

Koska seinien väri on niin lälly, se vaati toista yhtä lällyä rinnalle.  Kun samaan aikaan satuin osallistumaan bloggareitten iltaan Jyskissä, löysin juuri sopivasti vaaleanpunaiset pyyhkeet, maton, kaksi pahvirasiaa, vessaharjan ja muistaakseni myös kaapin ovesta pilkistävän vaaleanpunaisen korin. Vanha lääkekaappi on ollut mukana jo pitkälti toistakymmentä vuotta, se on ystävältä ostettu.

 

Kuviollinen pussukka on kirpparilöytö Tehtaan Kirppikseltä, sinne tekijä tuo myyntiin noita tekemiään erilaisia pussukoita.

Hylly on tilattu Ellokselta. Tänne tuli tuota messinginväriä kaapissa olevan nupin innoittamana. Sopivaa vessapaperitelinettä ja pyyhekoukkuja en vielä ole löytänyt.  Lasipurkit ovat Clas Ohlssonilta, ja mintunvihreät purkit aivan uusi löytö Lidlistä! Kultainen kenkäpussi on ystävän lahja. Eucalyptus on lisätty kliseenä. ”Oikea” sisustaja ei voi kuvata mitään ilman Eucalyptusta. Lentävä possu on myöskin lahja ystävältä. Se on muuttanut monta kertaa, jalkakin on raukalta katkennut jossain vaiheessa.

Kasvot pesen afrikkalaisella mustalla saippualla. Keraamisen alustan olen tehnyt itse.

Olimme talvilomalla Sri Lankassa kiertäen saarta kahden viikon ajan. Yksi aivan sattumalta löydetty satunnaisen majapaikan vieressä oleva uskomattoman  hienon arkkitehdin lomapaikka vei minulta sydämen. Sen puutarhasta poimin kultaisen lehden, jonka löysin lomalukemisen välistä vähän aikaa sitten.  Ripustin sen muistoksi kauniista paikasta, jotta sydämen aarre löytyy  joka aamu uudestaan.

Kirjoitan myöhemmin enemmän tuosta ihanasta arkkitehdin lomapaikasta ja puutarhasta, johon kohtalo meidät heitti.

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.