You are currently viewing Kaksion keittiön ja olohuoneen päivitys
Moodboard

Kaksion keittiön ja olohuoneen päivitys

Kiitos kun jaat tämän!

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys

Taustat

Minulla oli kohteena 70-luvun kerrostaloasunto. Olen aiemmin suunnitellut kylpyhuone- ja makuuhuoneremontin samaan huoneistoon. Nyt oli tämän kaksion keittiön ja olohuoneen päivitys myös ajankohtaista. Ne ovat yhtenäistä tilaa tässä asunnossa. Sisustussuunnitelma ja remontti tehtiin  sekä omistajan viihtyvyyttä että mahdollista myyntiä varten.

Remontin edetessä kuulin taloyhtiön isännöitsijältä, että alunperin tilassa on ollut keittokomero, ja että seinät siitä on jo aiemmin purettu. Samalla oli rakennettu kaaret keittiöaukkoon ja eteisen ja olohuoneen väliseen oviaukkoon. Ne eivät oikein enää miellyttäneet (sisustajan) silmää, joten oviaukot muutettiin suorakaiteen muotoisiksi remontin yhteydessä. 

Keittiö

Koska keittiö suunniteltiin yhdelle seinälle, toisen seinän alakaapin sivusta purettiin vielä pieni seinänpätkä tilan avartamiseksi. Kaappi- ja laskutilan lisäämiseksi keittiöön on tulossa myös yläkaappien syvyinen saareke.

Kaksion remontti
Korihyllyn kohdalle on tulossa kapea saareke ikkunaseinään asti

Tässä huoneistossa ei asu kokkaaja, vaan kiireinen yrittäjämies, joka mieluiten käy ulkona syömässä. Myöskään ruokapöytä ei ole tuttu juttu, kotona nautitut syömiset sujuvat yleensä sängyssä tai sohvalla. Kävimme paljon keskustelua siitä, miten paljon remonttia tehdään nykyisten tapojen perusteella ja miten paljon siinä mietitään ehkä tulevia asukkaita ja ns. normaalia ruokailukulttuuria.

Asiassa päädyttiin kompromissiin: vaikka nyt ei ole tarve isolle määrälle astioita ja muita keittiötarvikkeita, säilytystilaa pitää kuitenkin olla. Samoin ruokapöydälle jätetään tilaa tulevaisuutta ajatellen.

Tavoitteena oli saada mahdollisimman helppohoitoinen ja helposti siivottava keittiö. Sen tähden valittiin keittiökaappien oviksi sellainen väri ja materiaali, missä sormenjäljet eivät näy. Keittiö on todella pieni, joten astianpesukone vaihdettiin kapeampaan malliin.

Kodinkoneet ovat integroituina kalusteisiin, niin yleisilme on rauhallisempi. Kodinkoneiden valitsemisessa oli kriteerinä helppohoitoisuus muutenkin. 

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys

Muut tilat ja materiaalit

Remontin yhteydessä maalattiin eteisen seinät samalla sävyllä kuin keittiö-olohuone, samoin uusittiin keittiön kohdalla ja eteisessä ruiskutasoitetut katot. Väliovet pesuhuoneeseen ja makuuhuoneeseen uusittiin. 

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys
Ovi porraskäytävään. Vasemmalla käynti pesuhuoneeseen, oikealta mennään makuuhuoneeseen.

Kun kyseessä on miehisen miehen asunto, suunnittelun lähtökohtana ja toiveena oli tilojen miehekäs ja moderni seksikkyys!  Suunnittelijana, huomattavasti vanhempana sellaisena, olimme kuitenkin pari vuosikymmentä nuoremman asiakkaan kanssa aika lailla eri mieltä siitä mitä moderni tarkoittaa. Hänelle se on jotain uudenpaa kuin 100 vuotta vanha, minulle taas nykyaikaa!

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys
Tapettimalleja
Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys
Verhokankaan valintaa keittiökaappeihin sopivaksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuskin koskaan olen käynyt läpi näin valtavan määrän tapetteja etsiessäni vaihtoehtoja. Värisävyt olivat selkeät, mutta kuvio! Lähetin asiakkaalle vaihtoehtoja netistä löytämistäni malleista sekä rautakaupoissa selaamistani. Viimein, itselleni lähimmästä kaupasta osui tärppi sekä olohuoneen tehosteseinään että keittiön välitilaan.

Tapetit kaksioon
Tapetti keittiön välitilaan ja olohuoneen tehosteseinään

 

Keittiön välitilaan tuli siis tapetti ja sen päälle lasi. Se on ehdottomasti helpoin vaihtoehto kun ajatellaan puhtaanapitoa. Muita helpotuksen tuojia ovat induktioliesi, keraaminen taso, käytännöllinen hana, joka ei roiski vettä minne sattuu.

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys

Kaksion keittion ja olohuoneen paivitys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remontin jälkeen puitteet ovat nyt valmiit. Kaksion keittiön ja olohuoneen päivitys saatiin miltei valmiiksi ajatellussa aikataulussa. 

Hankintalistalla on vielä saareke, ruokapöytä tuoleineen ja uusi sohva. Viherkasvit tuovat viihtyisyyttä asuntoon. Vähään tyytyvät viherkasvit altakasteluruukulla ovat hyvä valinta kotiin, jossa halutaan rauhoittua ja levätä.

Oman apunsa asumisen helppouteen ja palautumiseen työasioista tuo säännöllisesti paikkojen siistimisestä huolehtiva kotipalveluyritys. Minun tällä erää viimeisenä tehtävänäni oli löytää luotettava ja yksilöllistä palvelua tarjoava yritys. Teimme sopimuksen Terhin kanssa.

Lue lisää sisustussuunnittelusta täältä.

Jos sinäkin haluat päivittää asuntoasi, ota yhteyttä:

 

 

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.