You are currently viewing Ratkaisu oman talouden kierrätysongelmaan

Ratkaisu oman talouden kierrätysongelmaan

Kiitos kun jaat tämän!

Remonttimme on kestänyt yli puolitoista vuotta.  Rivakasti alkanut ja vähitellen hiipunut projekti kestää vielä pitkään tällä vauhdilla. Välillä saadaan jotain pientä aikaiseksi ja siihen on oltava tyytyväinen.

Keittiön valmistumista hidastaa  ongelmakaappi. Kun ostimme asunnon, löysimme keittiön kaapista lämminvesivaraajan. Siinä vaiheessa emme tienneet pystyykö sen siirtämään alakerran saunaan ja keittiökaapit piti (muka) tilata heti. Tilasimme siis lämminvesivaraajalle kaapin. Jääkaappi-pakastin oli silloin toisella seinällä, jonne se olisi jäänytkin, jollei varaajaa olisi siirretty toiseen paikkaan. Nykyinen jääkaappi ei mahdu tilattuun kaappiin. Emme ole päättäneet ostammeko uuden vai saako nykyiselle rakennettua jonkinlaisen kaapin. Niinpä tämä projekti seisoo…

Pitkään on mietitty myös kierrätyksen helpottamista. Meillä on todella vähän kaappitilaa yläkerrassa, jossa keittiö, olohuone, Kodintunnun toimisto ja miehen oma huone (eli vinyylihuone) sijaitsee. Lajittelemme lasit, pahvit, paperit, muovit, pullot, biojätteen ja metallin. Siivouskomeroa ei ole ja vain kaksi avonaulakkoa eteisessä. Kodintunnun toimiston vaatekaapit ovat täynnä omia vaatteita, mappeja ja Kodintunnun tarvikkeita. Keittiön allaskaappiin mahtuu sekajätteen lisäksi pussit bio- ja metallijätteelle. Paperit menee Kodintunnun toimistossa olevaan paperikassiin. Pahvit, pullot ja muovit, jota tulee ehdottomasti eniten, ollaan tähän saakka lajiteltu Prisman kestokasseihin. Mutta kun niille ei ole paikkaa… Välillä ne ovat miehen huoneen  pienessä vaatehuoneessa, jossa hän säilyttää vaatteensa, välillä minun toimiston lattialla.  Jätteiden alakertaan vieminen ja sieltä taas ylös tuominen tuntuu liian hankalalta ratkaisulta.

Aikani taas asiaa pyöriteltyäni päätin tilata kierrätystä varten pyykkikoreiksi tarkoitetut korit, jotka ovat siistin ja mukavan näköiset. Ne mahtuvat keittiön pöydän alle. Tätä pöytää käytetään apupöytänä, sen ääressä ei syödä. Korit eivät siis ole tiellä, koska pöydän ääressä harvemmin istutaan, ainakaan tällä puolen pöytää. Nyt kierrätyspiste on keittiössä, minne se mielestäni kuuluukin. Olen tyytyväinen lopputulokseen, kierrättäminen helpottui huomattavasti.

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.