You are currently viewing Asuntomessut Tuusulassa

Asuntomessut Tuusulassa

Kiitos kun jaat tämän!

Asuntomessut Tuusulassa

Tänä vuonna järjestettiin kolmannen kerran asuntomessut Tuusulassa. Ensimmäiset olivat vuonna 1970 ja seuraavat vuonna 2000. Jälkimmäisiin osallistuin myös yhtiökumppaneitteni kanssa näytteilleasettajana Unelmakellari -käsityöläispuotimme kanssa.

Poikkeusolosuhteet

Nyt, poikkeuksellisena aikana messuilla oli poikkeukselliset järjestelyt: Messulippu tuli ostaa etukäteen netissä ilmoittaen päivämäärän lisäksi myös kellonaika saapumiselle. Parkkipaikalta lähdettiin käsidesin ja hengityssuojan jakopisteen kautta bussilla messualueelle.

Kohteisiin pääsi vain muutama ihminen kerrallaan, ovella oli vahti tätä varten. Kohteissa kuljettiin jonossa samaan, merkittyyn kulkusuuntaan. Takaisin ei pystynyt palata, mikä vaikeutti osittain valokuvien ottamista. Henkilökuvaus oli ilmoitettu kielletyksi, ja olen yrittänyt välttää sitä. Valokuvissani ihmiset näkyvät (maskeineen) niin kaukana, että en usko että heitä pystytään tunnistamaan niistä.

En ole juurikaan asuntomessuja viime vuosina enää kierrellyt, vaikka se ammattiini ehkä kuuluisikin. Kokemukseni on, että niissä esitellään kulloisenkin ajan henkeen sisustettuja, hyvin vähän toisistaan poikkeavia, samantyyppisiä asuntoja. Messuilla on kyllä esillä erikokoisia kerrostalo- rivi- ja pientaloasuntoja.

Nämä messut eivät olleet poikkeus tässä asiassa, eivätkä siis muuttaneet mielipidettäni. Toki, jos ei tiedä mikä on päivän trendi sisustamisessa, niin sen saa hyvin selville asuntomessuilta.  Koska itse seuraan rakentamista, sisustamista sekä pihasuunnittelua ja pihan hoitoa  sekä lehtien kautta että sosiaalisessa mediassa ja opiskelen jatkuvasti lisää, en ehkä tarvitse asuntomessuja tietääkseni, mikä on IN.

Asuntomessut Tuusulassa
Matalia aitoja, avonaisuutta, tiukkoja istutusalueita.

Mitä Tuusulassa?

Asuntomessut on kompakti tapa esitellä yritysten asuntotuotantoa ja saada se näkyville isolle asiakasmäärälle kerralla. Asunnon rakentamisesta, remontoinnista tai ostamisesta haaveilevalle tämä onkin varmaan kiinnostava vaihtoehto nähdä monia vaihtoehtoja kerralla.

Asuntomessut Tuusulassa tarjoaa muutamia ilonaiheita. Messualueella toteutetaan energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden elinkaarilaskentaa ja sen seurantaa. Tämä jatkuu myös  seuraavissa messuhankkeissa. Laskennan tuloksena saadaan monin tavoin hyödynnettävää dataa sekä  messupaikkakunnilla että yleisesti.

Rakentamisessa otetaan myös huomioon ekologisuus, luonnonmateriaalien käyttö, hyvinvointi ja vastuullisuus. Myös taidetta on paljon esillä. Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuoden teemoista voit lukea enemmän tästä.

Itseäni ilahduttaa se, että seinät eivät ole enää valkoisia ja muutaman värin käyttö sallitaan sisustaessa. Pidän kyllä itsekin luonnonsävyistä, joita näillä messuilla oli käytetty todella runsaasti. Pidin myös monesta harmoonisesti sisustetusta makuuhuoneesta.

Harmoonisia makuuhuoneita

Tämän vuoden trendit sisustuksessa, myös asuntomessuilla ovat siis:

  • tummat keittiöt, joko ilman yläkaappeja tai yhden seinän ”lokerikko”, jossa on sivuilla korkeat kaapit, keskellä taso ja yläkaapit. Saareke kuuluu miltei jokaiseen keittiöön.
  • rottinki, kori, punos, kaikenmaailman luonnonhärpäkkeet ja heinät.
  • valokuvatapetit, mieluiten luontoaihe.
  • mustaraaminen lasinen ovi/ikkuna/seinä.
  • luonnonsävyt koko sisustuksessa.
  • televisiottomuus, ainakin messuilla.
  • laattojen käyttö sisällä ja ulkona, lattian näköiset seinäpaneloinnit.
  • ulkona havukasvit istutuksissa, tarkkaan rajatut istutukset monesti korotettuina, muurattuina istutusaltaina.

Mustaraaminen lasiovi Mustaraaminen lasiovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun joku asia on in, niin se on. Näitä mustaraamisia lasiseiniä, lasi-ikkunoita ja ovia on nyt niin paljon, että siltä viedään huomioarvo ja alkaa kyllästyttää jo. Yllä olevassa keittiössä se on aivan turha ja tilaa vievä elementti. Ja haluaisitko sinä asioida vessassa, jossa on lasiovi?

Asuntomessu Tuusulassa

Asuntomessu Tuusulassa
Asuntomessujen vessoja: Näyttäviä laattoja, luonnonsävyjä, heiniä ja lasiovia.

Olohuoneet olivat miltei poikkeuksetta pieni nurkkaus avokeittiö-ruokailutila-alueella, mutta näin on mielestäni vuosikaudet ollut asuntomessuasunnoissa. Television paikkaa oli vaikea kuvitella näihin olohuoneisiin, enkä nähnyt kuin pari telkkua koko messuilla. Voi tietenkin olla, että teknologia on kehittynyt niin paljon, että en vain tunnistanut televisiota? Tosin en käynyt läheskään jokaisessa asunnossa, koska toisiin oli aivan älyttömän pitkät jonot.

Uskon kuitenkin nähneeni pääosin sen mitä nämä asuntomessut Tuusulassa tarjosivat.

Kolmion keittiö, ruokailutila ja olohuone
Kolmion keittiö, ruokailutila ja olohuone

 

Suuren omakotitalon keittiö, ruokailutila ja olohuone
Suuren omakotitalon keittiö, ruokailutila ja olohuone

 

Asuntomessut Tuusulassa: suosikkini

Minulla oli täällä kaksi ehdotonta suosikkia.

  1. Trä Kronor konseptikodit, joita ei oltu vielä sisustettu, vaan kaikki rakennusmateriaalit oli jätetty näkyviin. ”Trä Kronor -konsepti yhdistää terveellisen asumisen, nykyaikaisen arkkitehtuurin sekä pohjoismaisen rakennusperinteen parhaat oivallukset. Trä Kronor -konseptitalojen rakenteissa hyödynnetään pääasiassa 12 luonnon raaka-ainetta ja vuosisatojen saatossa hyväksi todistettuja rakennusmenetelmiä.”, lukee esitteessä.
  2. Keudan opiskelijoiden rakentama ja sisustama omakotitalo. ”Keuda-Talon ovat rakentaneet Keudan talotekniikka-alan opiskelijat opettajien ohjauksella. Projektiin on osallistunut 60 eri alojen opiskelijaa sekä joukko keudalaisia ja muita erikoisalojen ammattilaista. Osa talon huonekaluista, esineistä ja sisustuselementeistä on toteutettu näyttötöinä ja jokainen niistä on uniikki taidonnäyte.”, kerrotaan Keudan sivuilla. 

Olen itsekin opiskellut Keudassa floristiksi, minkä vuoksi ihailin monia floristisia yksityiskohtia talossa ja sen pihapiirissä. Pihasuunnittelijana katsastin tietysti monet pihat ja niiden toteutuksen, ja tässä kohteessa siihenkin oli panostettu vähän enemmän ja rikkaammin.

Trä Kronor
Trä Kronor -konseptikodit. Jokaiseen asuntoon tulee kuvassa näkyviin oviin katos ja portaat ja maa-aluetta nostetaan. Tässä on jätetty kaikki rakennusmateriaalit näkyviin.

 

Honka Huomen
Honka Huomen -talon viherhuone, jonka on suunnitellut Kreetta Järvenpää.

Pidin myös Honkarakenteen Honka Huomen talosta, ainakin joiltain osin. Sen pikkuruinen viherhuone oli todella valloittava. Sainkin lukea, että sitä sisustamaan oli kutsuttu kukkakuvistaan tuttu valokuvaaja Kreetta Järvenpää. Mainio veto Honkarakenteelta! Tässä juttua Honka Huomen -talosta.

Suosikistani, Keuda-talosta oli niin paljon kuvia, että tein siitä erillisen postauksen.

Kotikuntani Tuusula on kaunis paikka, josta löytyy paljon katseltavaa ja ihailtavaa sekä huimasti kulttuuria. Asuntomessujen oheiskohteet löytyvät tästä.

Olen kirjoittanut juttuja muutamasta kohteesta, niitä ovat

Uniikkitehdas Jokelassa

Marin Memories Tuusulan Rantatiellä

Tehtaan kirppiksen avajaiset Kellokoskella

Yksityskohtia messuilta:

Tässä talossa ilmeisesti tulee asumaan perhe, jolla on juuria Kosovossa.

Illyria
Kohde 40, Illyria

”Unelmana on myös ollut saada muistoja kotimaasta mukaan sisustukseen. Käydessään Kosovossa perheen äidin veli toi parikymmentä tiiltä äidin isoisän rakentamasta talosta joka tuhoutui sodassa yli 20 vuotta sitten. Nyt nämä tiilet ovat osana talon sisustusta ja vievät ajatukset kotimaahan.”

Pienen yksiön suuri parveke. Mahtavasti lisätilaa kesäisin. Muutenkin asuntomessut Tuusulassa tarjosivat isoja parvekkeita ja laajoja terasseja.

Käymissäni kohteissa huomasin vain yhdessä käytetyn kierrätyskalusteita.

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.