You are currently viewing Tauluja seinälle kierrättäen vanhoja kehyksiä

Tauluja seinälle kierrättäen vanhoja kehyksiä

Kiitos kun jaat tämän!

Tauluja seinälle kierrättäen vanhoja kehyksiä

Minulla on sekä vuosien saatossa hankittuja julisteita että kirpputoreilta löydettyjä kehyksiä. Jotkut asiat antavat hautua pitkänkin aikaa…  Ajattelin nyt viimein saada tauluja seinälle kierrättäen vanhoja kehyksiä.

Kuvat

Meillä oli kauan sitten edesmenneen äitini kanssa yhteinen mielenkiinto Helene Schjerfbeckin taiteeseen. Ehdimme käydä taidenäyttelyissä aika monta kertaa ihastelemassa Helenen tauluja, ja tuli tavaksi ostaa aina juliste niistä. Isälläni on edelleen kotona äidin ostama juliste, ja minä olen myös kehystyttänyt vuosia sitten ison julisteen Schjerfbeckin taulusta.

Tauluja seinalle kierrattaen

Viime talvena kävin Ateneumissa katsomassa Schjerfbeckin näyttelyn, ja sieltä lähti yksi Helenen omakuvasta tehty juliste matkaan. Tuli mieleen, että niille voisi löytyä kirpputorilta kehykset. Niinpä sitten olen kirppareilla käydessäni tutkinut vanhoja tauluja sopivien kehysten toivossa.

Viimeinen löytyi Joken osto- ja myyntiliikkeestä, hyvin samanlainen kuin minulla jo olemassa oleva kehys. Se oli pelkkä kehys, ilman kuvaa. Aiemmissa kehyksissä oli toisessa ristipistotyö ja toisessa vanha perhepotretti-valokuva. Joken liike löytyy täältä.

Taulun kehykset

Toteutus

Kehyksiin tarvittiin passepartout ja kahteen lasit. Yritin hetken etsiä netistä passepartouta, mutta koska kuvat eivät olleet mitään standardikokoa, ne olisi pitänyt leikata itse. Päädyin sitten viemään kuvat kehystettäväksi Järvenpääläiseen Taide-Kehystys ja Askartelu liikkeeseen, jota pitää Eero Styf. Olemme aiemmin kehystyttäneet täällä yhden mieheni tauluista.

Eero oli vähän hämillään tehtävästä ja varsinkin siitä, että en halunnut korjauttaa rikkinäisiä kehyksiä, vaan laitettavaksi vain passepartout ja uudet lasit kehyksiin. Hän on tietenkin ammattilaisena tottunut tekemään tarkkaa työtä ja saada tauluista  kaikin puolin kunnostetut. Kerroin, että meillä on muutenkin vähän rähjäistä… Ja että haluan tauluja seinälle kierrättäen vanhoja kehyksiä.

Olin halunnut tietyt kuvat tiettyihin kehyksiin, mutta Eero oli eri mieltä. Hän osasi minua paremmin luonnollisesti katsoa kehyksen ja kuvan kokojen suhdetta ja päätti niiden perusteella, mikä kuva tulisi mihinkin kehykseen. Eeron liike löytyy täältä.

Ja mielestäni niistä tuli hyvät!

Ihan kuin olisi ”oikeaa” taidetta kotona. Ja kehyksien värit sopivat hyvin tapettiin ja muuhun sisustukseen.

Sovitus

Kuvien kehystäminen

 

Taulut pääsevät seinälle sen jälkeen kun saamme remontissamme listoitusvaiheen päätökseen. Sitten on aika tutustua taululistavalikoimiin.

Lisää kierrättämisasiaa: oman keittiön kierrätysongelma

Kaipaatko apua taulujen asetteluun? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

 

 

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.