You are currently viewing Millainen sisustaja olet?

Millainen sisustaja olet?

Kiitos kun jaat tämän!

Millainen sisustaja olet

Viihdytkö paremmin kotonasi, jos sinulla on paljon tavaroita ympärilläsi, vai pitääkö asunnossasi olla levollinen tunnelma ilman ”turhia” tavaroita? Vallitseeko kotonasi kaaos, josta turhaudut, kun haluaisit tavaroiden olevan omilla paikoillaan aina? Vai otatko rennosti ja nautit vain hyvästä tunnelmasta… Millainen sisustaja olet?

Oletko klassinen, retro, boho, eklektinen, scandiboho vai vain scandi? Vai vain oman elämäsi tarpeeksi hyvä sisustaja?

Itse asiassa se, millainen sisustaja olet, kertoo aika paljon sinusta itsestäsi persoonana. On ihmisiä, jotka eivät välitä tuon taivaallista siitä, miltä kotona näyttää. Olen nähnyt esimerkiksi kylpyhuoneen tarvikkeita säilytettävän seinällä roikkuvassa muovipussissa. Kertooko se stressittömyydestä? Vai mistä?

Minusta meitä vaivaa tässä ajassa liiallinen täydellisyyden tavoittelu. Kodin jokaisen esineen pitäisi olla siinä paikassa ja asennossa, että sen voi kuvata someen.

Olen seurannut erilaisia medioita sisustuksen alueelta. Aikoinaan kärsin ja vääntelehdin, kun piti olla pelkkää valkoista (siis vitivalkoista, valkoisestahan löytyy yllin kyllin sävyjä myös) ja mustaa. Tai vain valkoista. Ehkä ”piristykseksi” ripaus harmaata? Kun meillä on maailma täynnä kauniita värejä…

Valkoinen sisustus

Tähän sopivasti löysin Iltasanomien jutun , jossa sisustussuunnittelija Milla Alftan kuvailee kokovalkoisia ”blogikoteja”.

Jos et sovi sisustajana ajankohtaiseen kuvaan ja tyyliin, niin… Niin? Miksi pitäisi? Miksi meillä kaikilla pitäisi olla samanlaiset kodit?

Sen lisäksi, että pitäisi olla tietyn väriset seinät ja kalusteet, pitää olla myös samanlainen valaisin. Se on nyt pari vuotta ollut Ikean Sinnerlig. Muut tämän hetken (tai ehkä ne menivät jo?) tarvittavat elementit löytyvät pampaheinistä ja rottingista.

Scandiboho
Scandiboho, mukana Ikean Sinnerlig-valaisin…

 

Marmatin jo kirjoittaessani Tuusulan asuntomessuista (täällä ja täällä), kuinka miltei joka asunnosta löytyi mustakehyksiset lasiovet. Sellaiset kuin ylimmäisessä kuvassa. Tykkään niistä kyllä itsekin enkä ihmettele, ne niistä on tullut kovin suositut. Mutta että wc:n oveksi? Tai keittiön, johon ei kaivata ovea ollenkaan vaan se on pelkästään tiellä? Ei ehkä kannata lisätä tällaista sisustuksellista elementtiä sellaisiin paikkoihin, mihin se kerta kaikkiaan ei sovi. 

Oma tyyli

Oi että! Minusta olisi ihanteellista, jos voisi sisustaa ihmisen omien mieltymyksien perusteella niin, että nykypäivä otetaan kauniisti huomioon ja luovutaan jostain, joka on vain roikkunut mukana.  Elämässä pitää luopua aina jostain, että saa jotain uutta. Vanha fraasi: kun yhden oven sulkee, niin toinen avautuu.

Ja toisaalta: Miksi kaiken pitäisi olla uutta? Meissä itsessämme kulkee sisällämme kaikki ne vuodet, jotka olemme eläneet. Miksi siis ei kodeissamme myös?

Ammattisisustajana olen täysin eri ihminen kuin persoonana. Tiedän, mitkä säännöt ja lait määräävät sisustussuunnittelua. Mutta olen ihminen, joka viihtyy täysin erilaisessa ympäristössä kuin tiukkaan suunniteltu ja määritelty. Ja sekin voi olla muuttuva olotila.

Ihanteellisinta on saavuttaa sellainen sisustus, joka miellyttää asukastaan, mutta on myös ajassa mukana. Usein näkee koteja, joissa kaikki on samoin kuin silloin, kun sinne muutettiin ja kalustettiin. Aikaa on voinut mennä 10 tai 50 vuotta. 

On myös koteja, joiden asukas saattaa maalata seinät monta kertaa vuodessa. Täytyy pysyä trendien mukana, tai oma mieli haluaa koko ajan muutosta.

Marraskuun Deko-lehdessä oli juttu nimeltään Ajattomuuden anatomia, joka myös käsitteli aihetta. ”Ajaton sisustus vaatii itsetuntemusta, malttia ja perusteltujen valintojen tekemistä. Se on ekologista ja lisää kotona viihtymistä. Tiesitkö, että jatkuva muutoskaipuu voi kertoa trendikierteestä ja oman tyylin puuttumisesta?”

Koti voi olla kaunis ja viihtyisä, olipa se sitten ollut samanlainen vuosikymmenet tai sen sisustusta muutettu kuukausittain. Mutta voi olla, että toista vaivaa pikkuisen hengettömyys, toista  jämähtäneisyys. 

 

Oma kotini

Minullakin on nyt kriisi. Olen liian tietoinen trendeistä, joista en ole välittänyt juurikaan omassa sisustamisessa aiemmin. Kodissani olevat kalusteet (puiset, isot, raskaat) ovat kulkeneet mukanani muutosta muuttoon ärsyttäen miehiä ja poikia, jotka niitä ovat joutuneet kantamaan. Ne ovat olleet minulle rakkaita, mutta…

Miksi haluan maalata yhtäkkiä mustaksi kaiken? Miksi himoitsen uusia huonekaluja, valaisimia, vaikka kotiini ei mahdu enää yhtään lisää tavaraa, valaisimet ovat paikoillaan ja huonekaluja on jo pyöritelty riittävästi? 

Olenko jämähtänyt vai vaivaako nyt turha trendikierre? 

Pitäisikö tilata sisustussuunnittelija… ?

Sisustustyylit

Mikä ihmeen eklektinen? Löysin ihan mukiinmenevän jutun tyylistä: https://www.sotka.fi/sisustusideoita/sisustustyylit/tunne-tyyli-eklektinen-sisustus/127

Eklektinen sisustus
Eklektinen sisustus?

Entäs boho? Iltalehti sanoo näin: Bohotyyli on lämminhenkistä sisustusta, jossa teemana on usein eksoottisia kuoseja ja esineitä, luonnonläheisiä materiaaleja sekä runsaasti viherkasveja. Bohotyyliin yhdistetään toisinaan myös vintage-huonekaluja. Lue koko juttu.

Boho Millainen sisustaja olet

 

 

 

 

 

 

 

Ja sitten on vielä industrial!

Aiemmin on jäänyt mainitsematta teollinen sisustustyyli, josta on myös yleistyvien loft-asuntojen myötä tullut hyvin suosittu. Itseäni kiehtoo ehkä eniten tämä tyyli, sekoitettuna hiukan eklektiseen ja bohoon… Eli missä taas mennäänkään?

Teollinen sisustustyyli

Osaatko valita oman tyylisi? Valitaan se yhdessä! Yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.