verkkosivu lataa, odota hetki...

Kiitos kun jaat tämän!

shares
tarkoittaako boheemi ja boho samaa sisustuksessa?

Muutaman vuoden olemme saaneet sisustuslehtien ja facebook-ryhmien sivuilla nauttia sisustamisen tyylisuunnasta, jota kutsutaan joko boheemiksi tai bohoksi. Mutta tarkoittaako boheemi ja boho samaa asiaa sisustuksessa, tai muutenkaan?

Sivistyssanakirjan mukaan boheemi tarkoittaa ”huoletonta, epäsäännöllistä ja epäsovinnaista elämää viettävää henkilöä, etenkin taiteilija tai opiskelija.” Wikipedia määrittelee boheemin suurin piirtein samoin. Sen mukaan boheemi sanana on 1800-luvun Ranskassa yleistynyt  tarkoittamaan epäsovinnaista elämää eläviä kirjailijoita ja taiteilijoita. 

Miten sitten ollaan päädytty nimittämään boheemiksi sisustukseksi yleensä skandinaavisen vaaleaa bohoa, jolla on tietyt (erilaiset) tunnusmerkit kuin boheemilla? 

tarkoittaako boheemi ja boho samaa sisustuksessa?

Miksi "boheemi sisustus" tarkoittaa nykyisin kliinistä ja tylsää?

Näin kysytään vauva.fi -sivustolla ja sieltä löytyy aika kitkerästi ilmaistuna vastaus kysymykseen. 

Tosiasiahan on, että aiemmin boheemi sisustus oli vallan muuta kuin nykyään. Siihen kuului tietynlainen tyylien ja värien sekoittelu. Ehkä nykyisen boho/boheemi-innostuksen alkuvaiheessa värejä käytettiinkin enemmän. Iltalehti on antanut vinkit vuonna 2019 ja sekoittanut ”kauniisti” boheemin ja bohon samaksi tyyliksi. 

tarkoittaako boheemi ja boho samaa sisustuksessa?

Oletko boheemi vai boho?

Itse voin vastata reippaasti kysymykseen olevani boheemi. Nykyinen boho on minulle juuri sitä vaaleaa skandinaavista sisustamista, johon laitetaan muutama makrametyö ja ne pampaheinät. Ei sillä, ettenkö tykkäisi makrametöistä! Pampaheiniäkin meidän kodissa on. 

Käsityöläisenä ja floristina pidän ilman muuta käsintehdyistä makrametuotteista ja muista omin käsin aikaansaaduista tai joltain muulta taitajalta hankituista tuotteista. Luonnonmateriaaleja olen aina arvostanut ja käyttänyt enemmän kuin keinotekoisia vastaavia tuoteita. 

Näiden kahden ero on mielestäni siinä, että boho on viety sisustustyylinä äärimmilleen kurinalaisuudessa, ja somekanavat täyttyvät kliinisistä, toinen toistaan muistuttavista kuvista. Boheemihan taas tarkoittaa miltei päinvastaista, huoletonta ja epäsovinnaista. 

Oletko sinä jomman kumman tyylin edustaja, vai oman tiesi kulkija sisustamisessa? 

Täytyy sanoa, että aina kun itse yritän ajatella tyylisuuntaani, sieltä kyllä löytyy viitteitä vähän kaikenlaisista tyylisuunnista. Sanotaan sitä Kodintunnun tyylisuunnaksi!

Ja Kodintunnun verkkokauppaan olen valinnut sekä bohoon, boheemiin että Kodintunnun tyyleihin sopivia tuotteita. 🙂

Tarkoittaako boheemi ja boho samaa sisustuksessa?

Boho-tyyliin sopivia tuotteita

Boho siis suosii luonnonmateriaaleja, nykyään hillittyjä sävyjä, rouheisuutta, tekstuureja. 

Boheemiin tyyliin sopivia tuotteita

Itse asiassa kaikki tuotteet sopivat myös Kodintunnun tyyliin sekä kaikkiin muihin tyyleihin pienenä lisämausteena.

kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit joko blogiyhteistyöstä Kodintunnun kanssa tai suunnittelemaan sisustusta yhdessä, voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella. 

Ja hei, kurkkaa vielä Kodintunnun verkkokauppaan,  josta löytyy edellä mainitut tuotteet sekä paljon muuta! 

Kiitos kun jaat tämän!

shares
×

Ostoskori