You are currently viewing Kellokosken Ruukin kolmannet joulumarkkinat

Kellokosken Ruukin kolmannet joulumarkkinat

Kiitos kun jaat tämän!

Lähdin kotoa Patruunapuistosta joulumarkkinoille, ensin Ruukin Savisiin päivystämään ja sitten kiertelemään itse markkinoita. Yllätyin jo ennen kuin pääsin edes tien yli, kun Järvenpään suunnasta tuli katkeamaton autoletka Kellokoskelle. Väkeä näytti siis koko ajan olevan tulossa lisää, vaikka sitä jo oli joka puolella Ruukkia ennestäänkin… Myös Savisten pajalla riitti ihmisiä ja yhdistyksen arpoja ja keramiikkatuotteita myytiin ennätystahtiin.

Pajalta suuntasin uuteen putiikkiin, Ruuk Storeen, josta juuri olin saanut kuulla. Sillä olikin avajaispäivä samalla. Vihdoinkin tähän hienoon tilaan saatiin jotain arvoistansa toimintaa. Ruuk Storessa on kolmen naisen työskentelytilat ja yhteinen workshoptila, missä mahtuu tekemään isompikin ryhmä kaikenlaista. Ehkä tästä sitten enemmän omassa postauksessaan… Tässä vaiheessa huomasin, että kamerani sanoi kokonaan itsensä irti duunista, joten jouduin tyytymään kännykkään tällä kertaa. Ruuk Storessa en alkanut sillä ottamaan kuvia.

Ruuk Storen ovi avoinna…

Vahvasti nykyajassa olevasta Ruuk Storesta palasin menneeseen, kun kävin piipahtamassa Me Kellokoskelaiset -yhdistyksen tiloissa. Koska sielläkin riitti väkeä, en alkanut jutustelemaan enkä tutkimaan asioita, vaan jatkoin matkaa.

Ruukin alueella oli tarjolla jos jonkinlaista tuotetta.

Keskustelin parin myyjän kanssa tuotteista ja markkinoista ylipäätään. Tutustuin PianKera-keramiikan tekijään, jonka tuotteita on myynnissä Kellokosken Ruukissa muulloinkin, käsityöläiskauppa Ruosteisessa Kuussa.

Meillä on muutama Pian tekemä astia kotona, ehkä niitä tulee vielä lisääkin!

Turinoinnin jälkeen poikkesin Ruosteiseen Kuuhun.

Ainakin talven ajan Ruosteisessa Kuussa on käsityöläisten tuotteitten lisäksi myös vintagepuoti Samettikettu. Täältä voisi joskus joutessaan käydä sovittelemassa vaatteita, näytti olevan vaikka mitä ”sopivaa”.

Ruosteisessa Kuussa on minunkin tuotteitani myynnissä, tällä hetkellä keramiikkasydämiä, paperitähtiä ja kransseja.

Lähempänä joulua tuon tänne lisää jouluistutuksiakin.

Markkinoiden aikaan Ruukissa pääsee moneen tilaan, joihin ei yleensä pääse tai ei tule vaan mentyä. Yksi näistä on kampaamo HiusStara. Nyt kun sielläkin oli myyjiä, kävin sisällä ihailemassa aivan huikeaa kaappia! Se on kuulemma ollut ”työtehtävässä” jonkun kylän kaupassa ja siihen on lajiteltu kylän talojen postit, jotka asukkaat ovat sitten kaupasta saaneet hakea. 

Ihailin myös lampaantaljoja ja suloisia, lampaan villasta tehtyjä nalleja.

Rakennusten välisellä kujalla on kampaamon lisäksi joku Davidson Garage (luulisin)… Ruukin Savisten paja, joitain tiloja jotka toimivat enimmäkseen varastona tai harrastuspaikkoina (luulisin taas)…

Mutta sitten myös tämä ihastuttava Konepaja, johon oli järvenpääläinen Huvila -ravintola pystyttänyt popupina Konepajan glögi- ja viinibaarin! Aivan käsittämättömän hieno paikka ja tunnelma. Kännykällä otetut kuvat eivät todellakaan tuo oikeutta tälle persoonalle baarille.

Kotimatkalla baarista poikkesin vielä Tehtaan Kirppiksellä pienen mutkan ja tutustuin ilomielin yläkertaankin, missä en ennen ole käynyt. Sieltä löytyy ainakin tatuointistudio ja valokuvaamo ja nyt siellä oli myös muutama markkinamyyjä. Tavaraa enemmän minua kyllä kiehtoi nämä Ruukin vanhat tilat ja miljöö.

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.