You are currently viewing Mistä löytää kuvia seinälle?

Mistä löytää kuvia seinälle?

Kiitos kun jaat tämän!

Eteisen seinä
Eteisen seinä

Eteisen seinällä on ollut vaihteleva kuva- ym. kokoelma. Mikään ei ole oikein näyttänyt hyvältä. Ostin suuren pyöreän peilin, ja hetken olin tyytyväinen siihen, että seinällä oli vain yksi peili. Tiedän, että seinien voi antaa olla tyhjinäkin. Mutta minulle se on vain – no, tyhjä seinä. Ilmeisesti en kestä tyhjiä, paljaita seiniä.  Sen sijaan on paljon, millä seiniä täyttää: taidetta, tauluja, valokuvia, taidekäsityötä… Mutta mistä löytää kuvia seinälle?

Olemme ostaneet taulun Instagramissa näkemäni maalauksen perusteella. Emme lopuksi sitä taulua, jonka siellä näin, vaan aivan erilaisen. Taiteilija antoi muutaman taulun mukaan kotisovitukseen, ja taulun olisi voinut maksaa erissä. Todella hieno käytäntö, joka varmaan on käytössä monella muullakin taiteilijalla.

Olemme myös käyneet Järvenpään Taidelainaamossa, Taikkassa tutustumassa näyttelyihin ja valikoimaan. Taidelainaamoistahan saa vuokrattua taidetta kuukausimaksulla, ja voi rauhassa päättää, haluaako lunastaa vuokraamansa teoksen.

Internet vilisee julistekauppoja. Monissa on hakuvaihtoehdot, joihin voi syöttää koon, kuvan suunnan, värin ja aiheen. Nämä helpottavat etsimistä, jos tiedät suunnilleen, millaisen kuvan haluat.

Myös taidelainaamoja ja taiteilijoitten ryhmittymiä löytyy netistä.

Kirpputoreiltakin löytää taidetta! Välillä ostan maalauksia ja kuvia pelkästään kehysten takia. Näin kävi Madonna-kuvan kanssa. Ostin sen kehysten takia ja ajattelin vaihtaa kuvan, mutta Madonna päätti toisin. En ole pystynyt poistamaan kuvaa. Siinä on jotain rauhoittavaa ja lohdullista. Niinpä se saa jäädä paikoilleen.

Mistä löytää kuvia seinälle?

Miehen huoneeseen on löydetty iso maalaus kirpputorilta. Ei maksanut juuri mitään, ja sopii sinne mihin hankittiin. Ei ehkä ihan joka kotiin…

Mistä löytää kuvia seinälle?
Kirpputoritaulu

Valokuvista tauluiksi

Jos tykkäät valokuvata, voi valokuvasta teettää tai tulostaa suurennoksen. Valokuvan täytyy olla tarpeeksi hyvälaatuinen, että siitä kannattaa teettää kuva. Itselläni on paljon kuvia Sri Lankasta, jossa olemme olleet kahtena talvena. Nyt sinne ei sattuneesta syystä päässyt, eikä mihinkään muuallekaan. Niinpä halusin jonkun kuvan sieltä seinälle muistuttamaan ihanista hetkistä ja lämmöstä.

Sitten kun taas katselin tuota eteisen seinää, päätinkin, että sinne tulee kolme valokuvaa peilien ja madonnan kuvan yläpuolelle. Kolusin omat kuvani, mutta niistä mikään ei tuntunut sopivalta. Turvauduin siis käyttämääni netin kuvapankkiin. Vaikka se ei ole ilmainen, niin olen katsonut parhaaksi käyttää sitä, koska ilmaisista kuvapankeista harvoin löydän sellaisia kuvia, mitä tarvitsen.

Ilmaisia kuvapankkeja netistä löytyy yksinkertaisesti googlettamalla ilmaiset kuvapankit.

Mistä löytää kuvia seinälle?
Itse ottamani valokuva hotellin uima-altaalta. Maahan on pudonnut temppelipuun kukkia, joita viedään aina temppeliin mennessä buddhille.

Kuvat tulostutin Mainosopasteissa. Nyt minulla on kolme kuvaa Sri Lankasta. Yksi itse ottamani ja kaksi sellaisista paikoista, joissa olen käynyt ja joita olen itsekin kuvannut. Kuvapankista sain parempilaatuiset kuvat kuin omani.

Mistä löytää kuvia seinälle?
Kandy Lake Kandyssa. Täällä olemme olleet kaksi kertaa, ja tykkään näkymästä tosi paljon. Itse kaupunki on vähän ”busy”.

 

Kehykset

Entäs sitten kehykset? Minulla oli myös Sri Lankasta ostamani suurehko juliste, johon tarvitsin kehykset. Verkkokauppa, josta löysin sekä määrätyn kokoisen julistekehyksen että kolmeen valokuvaan sopivat, ei suostunut näyttämään ostoskoria, joten ostaminen sieltä oli mahdotonta. Annoin kahteen kertaan palautetta asiasta, mutta ongelma ei korjaantunut.

Joistakin verkkokaupoista saa kehykset mittojen mukaan tilattua, mutta silloin ne tietysti maksavat aika paljon enemmän. En löytänyt kuin kahdesta paikasta julisteeni kokoiset kehykset, joista toinen ei siis toiminut. Sen suhteen ei ollut paljon vaihtoehtoja.

Valokuviin löysin ihan suomalaisen verkkokaupan, jossa oli aika monta vaihtoehtoa minun tarpeisiini. Halusin nimittäin kehykset, joissa on sekä mustaa että kultaa, samalla seinällä olevien muiden kullanväristen esineiden takia. Lahdessa toimiva pienyritys, Eiri-Kehykset Oy, toimitti tilauksen nopeasti ja muutenkin tilaaminen sujui mukavasti.

Mistä löytää kuvia seinälle?
Huono kuva valokuvasta kehyksissä. Lasi heijastaa kaiken huoneesta, enkä todellakaan ole ammattikuvaaja. Kuva on Dambullan temppelistä, jossa kävimme vuosi sitten, ja jossa otin samanlaisia kuvia. Temppelissä ei riitä valo, eikä siten myöskään minun taidot saada hyviä kuvia.

 

Valokuvat eteisen seinällä

Olen kirjoittanut jutun myös vanhojen kehysten uusiokäytöstä, jolloin käytin ammattikehystäjää apuna. Löydät sen tästä.

Kaipaatko lisää vinkkejä? Tässä Ikean vinkkejä valokuvilla sisustamiseen.

 

Kiitos kun jaat tämän!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.