You are currently viewing Miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta?

Miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta?

Kiitos kun jaat tämän!

Miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta?

Ilonaiheita, joulufiilistä?

Millainen on ollut sinun korona-arkesi? Oletko ilahduttanut itseäsi vaikkapa kukilla? Joku saattaa ajatella, että kukat ovat turhuutta. Itse olen sitä mieltä, että pienet asiat, mitkä voivat tällä hetkellä tuottaa iloa, eivät ole turhuutta. Nyt kun monet yritykset joutuvat poikkeusolosuhteissa taistelemaan olemassaolostaan, ehkä näissä ilonaiheissa voisi satsata pienyrityksiin? Voisi  esimerkiksi miettiä, miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta ja muut erikoistarvikkeet alan liikkeistä.

Kaisa Förnäs
Kuvan sidonta Kaisa Förnäs, Kankaanpään Kukka-Anttila

Miltei kaikissa marketeissa on nykyään tarjolla kukkia. Minusta on mukavaa, että kukat ovat kaikkien saatavilla. On helppoa ostaa neilikkakimppu samalla kun käy ruokaostoksilla.

Tässä piilee kuitenkin se vaara, että asiakkaille voi tulla väärä kuva  kukkakauppojen hinnoittelusta. Marketit kun voivat ostaa kukkia aivan toiseen hintaan kuin kukkakauppiaat.

Mielestäni on suuri vääryys, että alan ammattilaiset maksavat oman alansa tuotteista tukuille monesti jopa saman hinnan, jolla marketit pystyvät myymään ne ulos.

Miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta?

Haluammeko siis, että kivijalkakaupat häviävät? Mitä tapahtuu katukuvalle? Aika surulliselta näyttää monet tyhjät ikkunat, joissa lukee ”vuokrattavana”.

Olen suurimman osan elämästäni tehnyt töitä käsilläni. Joudun maksamaan omasta työstäni alv:n, välillä ilman mitään vähennyksiä, jos esimerkiksi kerään materiaalin luonnosta. En voi vähentää mitään käyttämästäni ajasta, mutta maksan siitä veron, minkä taas joudun lisäämään tuotteen tai palvelun hintaan.

Mitä sinä teet työksesi? Saatko siitä palkan? Entäpä, jos tekisit töitä miltei kellon ympäri saamatta juurikaan palkkaa? Tämä on ihan realiteetti monelle pienyrittäjälle. Sen vuoksi kehoittaisin sinua miettimään, olisiko sinulla aikaa piipahtaa pieneen putiikkiin käyttämään muutaman euron. Sillä voi olla suuri vaikutus yrittäjän jaksamiseen, niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Ja olen miltei varma siitä, että saat täyden korvauksen rahoillesi ja mielellesi.

Kukilla on perinteisesti koristettu juhlia, sesonkeja, tapahtumia, hautajaisia. Ne ilmentävät iloa, kunnioitusta, surua ja osanottoa. Toivon että nämä perinteet jatkuvat ja kukkakaupat jäävät eloon ankeista ja hiljaisista ajanjaksoista huolimatta.

Miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta?
Kranssit Kodintuntu

Miksi kukkakauppaan?

 • siellä saat palvelua
 • siellä saat monipuolisen valikoiman
 • siellä saat opastusta kukkien ja viherkasvien suhteen: nimen, ominaisuudet jne
 • siellä saat kukat käsiteltyinä niin, että ne kestävät pidempään
 • siellä saat kukat nätisti sidottuna, juuri niin kuin haluat
 • siellä saat hoito-ohjeet kimppujen ja viherkasvien säilyvyyteen
 • siellä saat yleensä tilattua sellaisia kukkia ja kasveja kuin haluat
 • siellä saat uudet ideat, mihin ikinä niitä tarvitsetkaan…
 • ja siellä saat elämyksiä!
Sweet Me
Kuvat Maarit Ruuskanen/Sweet Me

Monella kukkakaupalla on kotisivut, facebook- ja instagram-tili. Saat niistä tietoa ja kuvia yrityksen tyylistä ja toiminnasta. Kannattaa tutustua! Ja kannattaa ehkä jopa repäistä, järjestää juhlat vaikka vain omalle perheelle ja nauttia kauniisti tehdystä kukka-asetelmasta, kimpusta, kranssista tai vaikka kukkahatusta! Kun piipahdat kukkakauppaan, huomaat, miksi pitäisi ostaa kukat kukkakaupasta eikä marketista.

Joulukimppu
Vasemmanpuoleiset kimput on tehnyt Kaisa Förnäs Kankaanpään Kukka-Anttilasta. Oikeanpuoleinen Kodintuntu.

Yrityksille

Menemme kohti vihertyvää maailmaa kaupungeissakin. Taloyhtiöiden pihoille ja katoille rakennetaan yhteisöpuutarhoja ja toimistoissa kaivataan viherseinää tuomaan työntekijöille hyvinvointia. Onko yritystä, jonka imago ei paranisi, kun yrityksen sivuille lisätään yrityksen tuotesivuille sopivia ”vihertäviä” kuvia? Vaikkapa viherkasveja, puita, villejä yrttejä, kaktuksia, kukkakimppuja, kuivakukkia, installaatioita, kransseja, taideteoksia?

Mitä jos ottaisit selvää alueellasi toimivasta kukkakaupasta, floristista tai vihersuunnittelijasta, jotta saisitte lisää näkyvyyttä ja viihtyisyyttä toimipaikkaanne, showroomiin, rakennuksiin, kotitoimistoon… Alan ammattilaisilta löytyy varmasti ideoita, miten toteuttaa sinua kiinnostavat tuotteet ja palvelut.

Kukkaistutus
Kuva Kodintuntu

 

Omat yhteystietoni löydät täältä.

Sweet Me löytyy täältä.

Kaisa, joka ystävällisesti antoi kuvia töistään tähän artikkeliin, työskentelee Kankaanpään Kukka-Anttilassa.

Kaisa löytyy myös Instagramista.

 

 

 

Kiitos kun jaat tämän!

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Sari Pylsy

  Ajattelemisen aihetta antava postaus ja niin totta joka sana, mitä kirjoitat.
  Kauniita asetelmia ja ihastuin varsinkin tuohon sun omaan asetelmaan <3.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle Raija <3.

  1. Raija Pasanen

   Kiitos, Sari! Mukavaa joulun odotusta sinullekin!
   Raija

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.