Kiitos kun jaat tämän!

KEVÄTKRANSSI OVEEN koivunoksista ja höyhenistä

Innostuin tänä keväänä höyhenistä. Niin varmaan moni muukin. Niitä kun oli tarjolla vähän joka paikassa. Innostuin myös pitkäpyrstöisistä tipilinnuista, varsinkin turkoottisista. Tiesithän, että turkoottinen on ihan oikea väri? No niin… Suunnitelmana oli siis tehdä kevätkranssi oveen koinunoksista ja höyhenistä. 

Yleensä olen käyttänyt aina pajunkissoja. Nyt en! Kuulin että lähistöllä oli kaadettu koivuja ja sain sieltä hakea oksia kransseihin ja muihinkin risutöihin. Ja halusin tästä kranssista sellaisen ohuen puolikranssin, joka nyt on trendikästä! Koska meikäläinen ei voi sille mitään, että näistä trendeistä aina jokin osa kolahtaa niin kauan kun alkaa kyllästyttää joka paikassa näkyvät samat esineet ja kuvat.

Tarvikkeet

Olen enemmän rautalankavääntäjä ja sitoja kuin liimaaja. Toki valmiiseen pohjaan on helpointa kiinnitellä valmiita elementtejä kuumaliimalla, mutta itse en tykkää sen käytöstä. Onko se edes ekologista? Rautalankakin on vähän niin ja näin, jos ekologisuutta mietitään. 

Tähän kranssiin käytin ruostuvaa perusrautalankaa ja maatuvaa narua. Eli osan sidoksista tein narulla sekä ulkonäön että ekologisuuden takia. Säilytän yleensäkin kaiken kransseista jäävän osan, minkä voi käyttää uudestaan. 

Aineksina oli siten koivunoksat, rautalanka, hamppunaru, yksi helmililjapurkki ja yksi perunanarsissi. Ja edellisestä kukkaoperaatiosta jääneet kuivuneet harsokukat. Työvälineenä sekatöörit ja pikkuisen kankeat sormeni. Ja ne tipilinnut ja höyhenet. Tilasin niitä Kodintunnun kauppaankin.

Menetelmä

Ensin kieputin oksista sopivan kokoisen rinkulan rautalangan avulla. Koska oksissa oli tähän aikaan vuodesta urpuja, jätin ne yhdessä kohdassa hyvin esille.

Toisessa kerroksessa sidoin asettelemani kasvit ja koristeet suurimmaksi osaksi narulla. Koristeissa on yleensä rautalangat, millä on helppoa sitoa ne kranssiin. Kasvit ovat välillä haasteellisia, varsinkin tässä mukana olevat perunanarsissit, joissa on todella tönköt lehdet ja varret. Mutta kukat… Ah, niin suloiset!

Sipulikukissa on se hyöty, että ne kestävät pitkään ulkona viileässä. Sipulit juurineen ovat myös monesti koristeellisen näköisiä. Tästä omasta versiosta en nyt niin tiedä… 

Tässä vähän sipulikukista!

Lopputulos

Ainakin sopii meidän romupöydän väreihin täydellisesti! Mutta oveen tämän oli tarkoitus tulla…

Mikään ovi ei ole täydellinen, vai onko sinulla? Tykkään meidän 80-luvun ovesta, koska se on puuta. Myös kapea lasi on hyödyllinen, siitä näkee kun Toivo (kissa) haluaa sisälle. Tai jos joku muu seisoo ovella. Mutta kranssille tämä on aivan mahdoton ovi! No, ehkä välillä voisi tehdä pienen ja sopivan kranssin…

Jos höyhenet ovat jo out, niin kranssiinhan voi kiinnittää mitä vain! Kuivakukkia, oikeita, pitkään kestäviä kukkia ja oksia, valmiina ostettavia koristeita…

Minulla on Kodintunnun verkkokaupassa esimerkiksi keinotekoisia succulentteja, eli mehikasveja.

 

Jos kaipaat valmista ja täyteläisempää pohjaa, niin olkikranssiin on helppo kiinnittää pintamateriaali risuista, heinistä, sammalesta tai muusta materiaalista vaikka rautalangalla kieputtamalla. Sen jälkeen koristeet voi lisätä kuumaliimalla. 

Kiitos kun jaat tämän!