Kiitos kun jaat tämän!

Ruukin Tangotehdas, Kellokoski

Oletkos koskaan kuullut tangotehtaasta? En minä ainakaan, ennen kuin sellainen oli ilmestynyt meidän naapuriin! Mikä mainio nimi, Ruukin Tangotehdas, ja Kellokoskella!

No, mikä se tangotehdas on sitten?

Ruukin Tangotehdas on ennen kaikkea vuokratila kaikkeen, mihin tarvitaan TILAA. Juhliin, harrastuksiin, kokoontumisiin, workshoppeihin, kuvauksiin… Ja tietenkin tanssiin! Eli jos mietit, mihin pääsisit tekemään tilaa vieviä hommia ja mistä löytyisi pöydät, tuolit, tarvittaessa liinat, astiat jne sekä tietenkin keittiö, säilytys ja wc, niin Tangotehdas on oivallinen paikka sellaiseen tarpeeseen. 

Tangotehtaassa on myös (normaalioloissa) säännölliset tanssi- ja liikuntatunnit, joihin voi osallistua. Tunneille ilmoittautumaan pääset tästä.

Kuten olen monessa yhteydessä kertonut, asun Kellokoskella kolmatta kertaa. Jo noin 30 vuotta sitten ihailin Ruukin aluetta, ja minua on aina kiinnostanut sekä sen historia että tulevaisuus. Ja samalla harmittanut se, että alue ei tunnu pääsevän oikeuksiinsa, monestakin syystä.

Ilahdun siis aina, kun jokin tila on vuokrattu sellaiseen toimintaan tai sellaiselle yrittäjälle, joka näkee alueen rouhean kauneuden ja vaalii sitä. Nyt Ruukkiin saatiin taas onneksi yrittäjä, joka osaa arvostaa vanhaa miljöötä kunnostaen tiloja respektillä!

Ja nämä tilat on nyt kunnostettu mielestäni hyvällä maulla. Selkeät ja vakaat linjat, toimiva kokonaisuus ja mausteena harkitut värit ja yksityiskohdat. Minä ainakin viihtyisin vaikkapa hääjuhlissani, jos olisi isompi seurue. (Kai tänne saisi siskonpedinkin, patjat vain mukaan?)

Ja kuka on Ruukin Tangotehdas -yrityksen takana?

Kävin tapaamassa Tangotehtaan perustajaa sen jälkeen kun vähän sattumalta puhuimme ensin puhelimessa. Yhteistyö muiden yrittäjien ja käsityöläisten kanssa on todella tärkeää, kun toimii yksin yrityksessään. Tälläkin kerralla tapasin valloittavan ja innostavan persoonan.

Anu Wager on minun laillani asunut vuosia sitten Kellokoskella ja ihastunut jo silloin sen Ruukkialueeseen. Pari vuotta sitten hän kävi sattumalta katsomassa Ruukin vapaita tiloja ja kuulemma kohtalo puuttui nyt peliin! 

Tiesin haluavani tilan käyttööni ja näin kaiken sen potentiaalin eri käyttötarkoituksiin ja kuulin jopa tangomusiikin korvissani. Lapset olivat mukanani ja pyörittelivät silmiään, kun kerroin musiikista korvissani.”  

Liikunta, tanssi ja musiikki on Anulle elämäntapa. Hänellä on tanssin,  liikunnan ja hyvinvointialan koulutus sekä pitkä kokemus alalta.

Koko ikä on mennyt tanssiessa, mutta  paritanssin Anu löysi kuulemma 11 vuotta sitten vahingossa eksyttyään Kellokosken lavalle paritanssikurssille. Hän on intohimoinen lavatanssi- ja salsan harrastaja. Argentiinalainen tango hullaannutti Anun muutamia vuosia sitten intensiivileirillä Turkin Kemerissä. 
 

Ruukin Tangotehtaan tilat

Tangotehtaassa on sekä kokoa että näköä. Tangoiltavan (tai mitä ikinä siinä harrastetaankaan) tilan koko on noin 130 neliötä! Korkeutta riittää, ja ikkunoista on aivan mahtavat maisemat koskelle ja vanhoihin rakennuksiin sen ympärillä. Tarkemmat tiedot löytyvät Tangotehtaan sivuilta.

Valoa Ruukkiin

Tuntuu aina niin mahtavalta, kun käy tapaamassa rohkeita ja ideoita pulppuavia yrittäjiä, jotka ovat joko kokonaan tekemässä yksin töitä tai pienellä joukolla. Onhan meillä täällä pohjolassa aika kankeat olosuhteet yrittämiseen. Vaatii siis todellakin rohkeutta päättää laittaa elämänsä peliin ja aloittaa jotain uutta, jonka tulevaisuutta et pysty ennustamaan. 

Tämän takia tykkään käydä tutustumassa tällaisiin tyyppeihin, joilla on vahva visio siitä, mitä he haluavat ja rohkeutta tarttua toimeen. Tarvitaan myös onnea ja valoa, jota tämän kertaisella yritysvierailulla oli yllin kyllin juuri sen ajan, minkä vietimme Anun kanssa yhdessä Ruukin Tangotehtaassa

Niistä Anun visioista vielä...

Ruukin Tangotehtaalla on A-oikeudet. Kuuntelin mielenkiinnolla Anun suunnitelmia esimerkiksi siitä, että nykyisestä toimistosta tulisi Tango Lounge. Tai Lounge Ruukin Tango tai vain drinkkibaari… ehkä tapaksilla? Voisiko sellainen toimia joko yksikseen tai juhliin saapuessa, tai sellaisen tilatessa? Voisiko ulos mahtua pöytiä? 

Se ainakin on varmaa, että kylästä löytyy yhteistyötä esimerkiksi floristipalveluiden osalta. Kirjoitin jo aiemmin Kellokosken uudesta Sisustus- ja Kukkakaupasta, Meekosta

Myös oman yritykseni, Kodintunnun floristipalvelut ovat käytössä.

Miltä täällä ennen näytti?

Tiloissa oli ennen Tangotehdasta Kellokosken Ruukin Konepaja. Mitä sitä aiemmin oli, siitä kerron ehkä toisessa jutussa. Joka tapauksessa tiloissa on työskennellyt raavaita miehiä koneitten tai sorvin kanssa! Nyt siellä liikutaan siroin askelin… Niin, se tila!

Anu oli oikeassa: Kyllähän tästä kuvasta ennen remonttia jo näkee tilan potentiaalin. Ja mitkä maisemat ikkunoissa! Mutta vaati paljon miettimistä, ideointia ja työtunteja, että tiloihin saatiin lattiat suoriksi ja tanssille sopiviksi. Kaikki muutkin pinnat kaipasivat tietysti puhdistusta ja maalausta. Onneksi Anu on myös harras sisustaja ja visionääri, joten tilan muokkaaminen omien näkemysten mukaan on raskaan työn lisäksi varmaan myös palkinnut tekijäänsä.

Kiinnostuitko?

Ruukin Tangotehtaan hinnaston (tilavuokraan kuuluu loppusiivous!) löydät tästä. 

Voin kertoa, että googlailin juhlatilojen hintoja sen jälkeen kun joku fb-sivustolla moitti niitä Tangotehtaan kohdalla kohtuuttomiksi. Tämä tapahtui ennen kuin olin ollut minkäänlaisessa yhteydenpidossa Tangotehtaaseen. Omakohtaisen vertailun puolueellisuus näkyy pelkästään laadun arvioinnissa. Itse en viihtyisi juhlissani missään kelopirtissä kaupungin keskellä tai sekoituksessa 50-90 -lukujen tunnelmaa, oli se missä päin maata tahansa. Olivat siis todellakin vertailukelpoiset.  

Jos kiinnostuit, niin yhteydenotto Tangotehtaan sivujen kautta on todella helppoa.

Jos kiinnostuit yrityksesi mahdollisesta blogiyhteistyöstä Kodintunnun kanssa, niin sen voi tehdä helposti alla olevan lomakkeen kautta.

Kiitos kun jaat tämän!