Edullista pihasuunnittelua keski-uudellamaalla

Pihasuunnittelu Kodintuntu

Uuden pihan suunnittelun ja rakentamisen tai vanhan pihan uudistamisen ja sen toimivuuden parantamisen voi aloittaa askel kerrallaan tai toteuttaa koko pihasuunnittelu- ja/tai rakennusprojekti  kerralla. Kun piha suunnitellaan vaiheittain, voi pihasuunnittelun saada edullisesti, kun kustannukset jakautuvat ehkä useammalle vuodelle.

Jos piha on kovin suuri, teen mielelläni karkean luonnoksen koko pihasta ja suunnittelen pihan eri toiminnot alueittain ja yksi vaihe kerrallaan. Suunnittelun ja pihan rakentamisen voi siis tosiaan ajoittaa pidemmälle ajanjaksolle.

Pihaa rakentaessa tai uudistaessa voi matkan varrella tulla vastaan uusia asioita ja ideoita, jolloin vanhat suunnitelmat menevät ehkä uusiksi. Siksi joskus on hyvä suunnitella iso piha erissä. Se voi  myös tulla asiakkaan kannalta sekä taloudellisesti että ajankäytöllisesti helpommaksi.

Pihasuunnittelua edullisesti: Kodintunnun hinnasto

Pihasuunnittelun hinta tuntiveloitusperiaatteella on Keski-Uudellamaalla 42 €/h.

Pihan kartoituskäynti, jossa kartoitan ja tarvittaessa kuvaan pihan ja haastattelen asiakkaan, 40 € (max 1 tunti) + km-korvaus 0,60 €/km.

Hintoihin lisätään alv 24%.

Kartoituskäynnin aikana voi jo löytyä ideoita pihan toimintojen sijoitteluun ja  suunnittelemiseen.

Mikäli kartoituskäynnin perusteella päädytään tekemään pihasuunnittelua, vähennetään kartoituskäynnin hinta pihasuunnitelman hinnasta.

Askarruttaako pihasuunnittelun hinta? Pihasuunnitteluun voidaan sopia myös pakettihinta, jolloin suunnitelmassa edetään sovituin ehdoin. 

esimerkkejä pihasuunnittelun hinnoista:

Hintoihin lisätään kilometrikorvaus 0,60 €/km sekä arvonlisävero 24%.

 • Pienen pihan suunnittelu (esim. rivitalopiha) alkaen 400 €
 • Suuren pihan suunnittelu alkaen 1000 €
 • Istutussuunnittelu alkaen 200 €
 • Pihan konsultaatiokäynti 120 €, max 2 tuntia
 • Pensaiden ja puiden leikkaus/Muut kevyet pihatyöt 40€ /h (kotitalousvähennys)
Pihasuunnittelu Kodintuntu

Pihasuunnittelun kartoituskäynti

Kartoituskäynnillä voimme käydä läpi, missä järjestyksessä pihan rakennustyöt kannattaa tehdä. Katsomme ilmansuunnat ja valo-olosuhteet, puuston, maaston ja muut kasvien viihtyvyyteen vaikuttavat tekijät.

Jos päädymme sopimukseen pihasuunnittelusta, ehdin miettiä tarkemmin pihan toiminnot ja tehdä esimerkiksi istutussuunnitelman ja kasviluettelon. Yleensä teen ensimmäisenä idealuonnoksen, jonka pohjalta mietimme tarkemmat suunnitelmat.

Näitä suunnitelmia voi olla juuri aiemmin mainittu kasviluettelo hoito-ohjeineen, istutussuunnitelma ja luettelo pihan katemateriaaleista.

Pihasuunnittelu uudiskohteessa

Uudiskohteissa kannattaa olla yhteydessä pihasuunnittelijaan jo ennen kuin talon rakentamista, jotta pihasuunnittelija voi tarkistaa talon sijainnin ja suunnan tontilla. Tällöin myös pintamuotoilut ja maansiirrot tulee tehtyä niin, ettei niitä tarvitse jälkikäteen korjata. Maan muokkaus uudestaan voi tulla hyvinkin kalliiksi.

Edullista pihasuunnittelua Keski-Uudellamaalla

Pihasuunnitelman toteutus

Mikäli pihasuunnitelman toteuttamiseen käytetään ulkopuolista työvoimaa, etsin tarvittaessa ammattiapua pihan rakentamiseen ja sellaisten suunnitelmien tekoon, joita en itse pysty tekemään. Näitä ovat mm. pinnantasaussuunnitelmat ja hulevesisuunnitelmat. 

Monessa pihassa olen ollut mukana kitkemässä kasveja, istuttamassa uusia ja olemassa paikalla neuvomassa asiakkaan tehdessä itse pihan rakennustöitä. Kivien asettelu on yleensä sellaista työtä, missä toivoisin voivani olla mukana. Luonnonkivet ovat aina erimuotoisia ja -näköisiä, joten niiden asettelua ei voi etukäteen tarkasti piirtää suunnitelmaan.

Hoidan itse kevyet pihan huoltotyöt, kuten puiden ja pensaiden leikkaamiset ja istutusalueiden siistimiset. Voin myös hankkia pihaan suunnitellut kasvit ja näin säästää asiakkaan aikaa. Raskaampiin työvaiheisiin löydän yleensä yhteistyökumppanin. Täytyy huomioida, että pihojen uusiminen ja rakentaminen ovat nykypäivänä niin suosittuja toimia, että alan ammattilaiset voivat olla varattuna juuri sillä hetkellä, kun apua kaivattaisiin. Näin ollen on hyvä sopia jo syksyllä tai talviaikaan seuraavan kesän työvoima.

Pihasuunnittelua edullisesti Keski-Uudellamaalla

Minkälaiset pihasuunnitelmat saat minulta?

Olen kouluttautunut aikojen alussa sähköpiirtäjäksi. Piirrän myös pihasuunnitelmat käsin. Minulla on puutarhuriopintoja ja floristin sekä sisustussuunnittelijan koulutus. Olen siis tottunut lukemaan ja piirtämään pohjapiirroksia ja suunnittelemaan niihin tiloja.

Suurin kouluttajani pihasuunnittelussa on ollut kuitenkin oma 3000 neliön kokoinen metsäinen omakotipiha, jossa asuin 14 vuotta.  Rakensin sinne kaksi suurehkoa lampea, istutin nurmikkoa jonka sitten kaivoin pois ja tein sen tilalle suuren istutusalueen perennoille ja havukasveille. Kivet kannoin lampiin rakennusmateriaaliksi.

Tämän pihaprojektin jälkeen olen suunnitellut sekä omia että muiden pihoja osa-aikaisesti.

Suunnitelmat, jotka toteutan edullisesti mutta kattavasti:

 • Luonnos jostain pihan kohdasta tai koko pihasta
 • Suunnitelma jostain pihan kohdasta tai koko pihasta
 • Istutussuunnitelma
 • Kasviluettelo kuvineen ja hoito-ohjeineen
 • Valaisinten paikat -suunnitelma (Valaistussuunnittelu tilataan alan ammattilaiselta)
 • Hyötypuutarhasuunnitelma kasveineen
 • Vihersisustussuunnitelma
 • Ruukkuistutussuunnitelma

Suunnitelma Ruukkuistutukseen

Ruukkuistutuksen suunnittelu voi myös olla pihasuunnittelua! Kasvien, monivuotistenkin, kasvatus onnistuu ruukuissa, istutusaltaissa ja -laatikoissa. Suunnitelman ruukku- tai laatikkoistutukseen voi myös tilata, joko ilman istutustyötä tai sen kanssa. Pelkän suunnitelman voi myös tilata etänä, sähköpostitse.

Kesäisin varsinkin yrtit on mukava istuttaa vaikkapa parvekkeelle isoon ruukkuun tai istutusastiaan, josta on helppo käydä hakemassa tarvittavia mausteita ruuanlaittoon. Ja yrttien kanssa sopivat hyvin yhteen koristekasvit samaan tilaan.

Talvella taas ruukkupuu parvekkeella tai terassilla voi ilahduttaa yhtä paljon kuin kesällä, se tuo luontoa lähelle tarvitsematta mennä ulos.

Tilaamalla ruukkuistutukseen suunnitelman saat istutuksen, johon on valittu oikeat kasvit valon, kasvuolosuhteitten ja makusi mukaan. Ruukkuistutussuunnitelman hinta on 40 – 300 €, riippuen istutuksen koosta, kasveista ja siitä, tuleeko istutustyö mukaan.

Tämä palvelu sopii hyvin myös taloyhtiöille ja yrityksille.

Tilaa istutussuunnitelma täältä.

Muut palvelut pihaan

 • Stailaus-pihasuunnittelu esim. asunnon myyntiä varten (sekä sisällä että ulkona) 42€/h.
 • Taloyhtiön talkoiden neuvontatyö 52 €/h.
 • Puiden ja pensaiden leikkaus 40 €/h (kotitalousvähennys)

Voit tilata suunnitelman, pihan kartoituksen, stailauksen tai muun palvelun alla olevalla lomakkeella tai laittamalla viestiä numeroon 045 1254664.