Kiitos kun jaat tämän!

Oranssia Unta Ruosteisessa Kuussa!

Tätä juttua on haudottu pitkään. Olen aiemmin blogspot-sivustollani kyllä ohimennen kirjoittanut Tainasta ja hänen Kellokosken Ruukissa sijaitsevasta käsityöläiskaupastaan, Ruosteisesta Kuusta, mutta varsinaista juttua en ole hänestä tehnyt. Se on aika outoa, koska olemme tunteneet toisemme yli 18 vuotta.

Asia korjataan nyt, kun olen käynyt haastattelemassa Tainaa hänen puodissaan. Siellä muisteltiin samalla menneitä; miten olemme tavanneet (tietenkin Unelmakellarissa, joka oli yhdessä muiden käsityöläisten kanssa perustamani kauppa Järvenpäässä. Linkistä löytyy siitä enemmän tietoa) ja myöhemmin ”vahtineet” käsityöläis- ja lahjatavaraliikettäni samassa kaupungissa. Taina kutsuu tätä harjoitteluajakseen omaa tulevaa puotiaan varten. 

Ruosteinen Kuu

Mistä nimi oranssi uni?

Tainan toiminimi Oranssi Uni on ollut toiminnassa jo miltei 20 vuotta. Nimi tuli unesta, jossa oranssi pallo kohosi ylös. Taina kertoo olleensa silloin elämässään taitekohdassa, kun silloinen työ kirjastossa ei enää oikein miellyttänyt. Lapset olivat pieniä ja Taina olisi halunnut viettää enemmän aikaa heidän kanssaan. Uni oli Tainan tulkinnan mukaan viesti: Anna mennä vaan, kohti unelmaa, ylös! 

Unelma oli oman vaate- ja asustemalliston luominen. Työ alkaa yleensä pellavakankaiden värjäyksellä. Murretut värit, ”mudalla taitetut”,  ovatkin tärkeä osa tuotteiden ulkonäköä. Vaatteissa käytetään myös pitsejä ja kierrätyskankaita. 

Oranssia Unta Ruosteisessa Kuussa

Ruosteinen Kuu

Kellokosken Ruukissa sijaitseva puoti on melkoinen aarreaitta. Nimi viittaa Tainan mieltymykseen oranssiin väriin ja ruosteisiin tavaroihin. Se on kuulemma ollut jo pitkään ”takaraivossa” odottamassa käyttöä, ja nelisen vuotta sitten sitä tarvittiin.

Ruosteinen Kuu tarjoaa monen käsityöläisen tuotteita Tainan omien ompelusten lisäksi. Tuottajat vuokraavat myymälästä hyllytilaa sen mukaan, kuinka paljon sitä tuotteille tarvitaan. 

Liikkeessä on vaatteita todella paljon. Oranssin unen lisäksi niitä valmistaa mm. Riihipeikko. Myös vintagevaatteita on tarjolla. 

Ruosteinen Kuu

Tilavaan tilaan mahtuu runsaasti tuotteita eri materiaaleista. On keramiikkaa, kynttilää, korua, makrameeta, huovutuksia, neuleita, saippuaa ja paljon muuta!

Ruosteinen Kuu

Tainasta

Taina oli pitkään Järvenpään kirjastossa töissä, ennen kuin ompeluharrastus johti yrityksen perustamiseen. Tie on vienyt Järvenpään Käsintekijöiden ja Unelmakellarin kautta omiin putiikkeihin.

Koti on ollut Kellokoskella jo 17 vuotta, ja sen alakertaan, entisen kampaamon tiloihin avautui Tainan ensimmäinen puoti. Sen jälkeen liiketila on ollut Järvenpäässä ja Helsingissä, mutta Kellokoski tuntuu omimmalta paikalta. 

Taina on ollut puuhanaisena myös Kellokosken Ruukin suosituilla Joulumarkkinoilla ja muutenkin aktiivisesti mukana RuukinYrittäjien toiminnassa. 

Oranssia unta Ruosteisessa Kuussa!

Oranssin Unen ja Riihipeikon vaatekuvia päivitetään Instagramiin ja Facebookiin. Näiden kahden yrityksen yhteispostaukset saavat ainakin minun huulille aina hymyn. 

Ruosteinen Kuu

Tainan värjäämiä puuvillaisia vohvelipyyhkeitä on nyt myös Kodintunnun verkkokaupassa.

Oranssia Unta Ruosteisessa Kuussa

Kellokosken Ruukki

Kellokosken Ruukkiin  kannattaa pistäytyä ajan kanssa, koska siellä on paljon muutakin katseltavaa ja koettavaa. Ruukin yrityksiin kuuluu mm suosittu kahvila ja ruokapaikka Kinuskilla, Tehtaan Kirppis, Maijan Kammari tehdasmuseoineen, Ruukin Tangotehdas, ja pääseepä Ruukissa kampaajalle ja kohta myös kuntoilemaan uuteen Liikuntakeskus Ruukkiin. HiusStaraan vaaditaan kyllä ajanvaraus huomattavasti etukäteen! 

Ruosteinen Kuu
Oranssi Uni

Innostuin vähän itsekin sovittelemaan vaatteita Ruosteisessa Kuussa. Miehelle on täältä hankittu huopahattu ja pellavahousut. Muutama sopiva vinyylilevy on myös löytynyt, koska täällähän on kaikkea!

Oranssi Uni

kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit tekemään blogiyhteistyötä Kodintunnun kanssa, voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Voin myös lähteä oppaaksi ja suunnitella kierroksen  Kellokosken Ruukissa pienryhmän kanssa, kerro lomakkeella tällaisista toiveista myös!

Ja hei, kurkkaa myös Kodintunnun verkkokauppaan! Tai muihin palveluihin!

Kiitos kun jaat tämän!