Kiitos kun jaat tämän!

Mybirdcherry - embrace your divine colours!

Maija Tuomi, koruntekijä

Minulla on Kodintunnun verkkokaupassa myynnissä Maija Tuomen Mybirdcherry -koruja. Olemme Maijan kanssa kirjoitelleet korujen tiimoilta sähköposteja ja viestejä. Koska asumme kaukana toisistamme, en ole pystynyt livenä häntä tapaamaan ja haastattelemaan.

Maija asuu Kangasniemellä perinnemaatilalla perheensä kanssa. Hän on tanssitaiteilija, kehollinen kirjoittaja ja koruntekijä.

Ja mielenkiintoinen persoona! Heti kun näin Maijan tekemiä korviksia, tiesin haluavani niitä Kodintunnun boheemimpaan verkkokauppaan!

Maijan inspiraatio

”Rakastan villejä värejä, 60-70-luvun rokkia, improvisaatiota, paljasjalkakävelyitä metsäpurossa, hiljaisuutta ja liikettä.”

Mistä korujen tekeminen alkoi

Mybirdcherry-korujen tarina alkoi, kun Maija odotti toista lastaan ja heräsi joka aamu kello 5. Tuolloin oli kevät, Maija istuskeli keittiössä ja muu perhe nukkui. Kuin tyhjästä tuli kuulemma inspiraatio alkaa valmistaa koruja.

Sittemmin korunteosta on tullut suuri voimavara intensiivisen lapsiperhearjen sykkeessä ja uupumuksen kanssa kamppailussa.

Maija kertoo koruistaan

Mybirdcherry-korvikset ovat uniikkeja, ikään kuin hetken improvisaatioita. Koruni ovat tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia ja niissä yhdistyy rakkauteni liikkeeseen sekä väreihin, materiaaleihin ja tekstuureihin. Korunteon ytimessä on kokeellisuus, ekologisuus, omaperäisyys ja henkinen hyvinvointi.

Pyrin olemaan vastuullinen koruntekijä. Valmistan koruja luonnonmateriaalista; korusta voit löytää kiveä, puuta, sulkia, paperia, lasia ja metallia. Paperihelmet teen itse sanomalehdestä ja sulkakoruissa käytän eettisesti kasvatettujen kotimaisten lintujen sulkia.

Hankin materiaalia myös korunteon lopettaneiden taiteilijoiden ylijäämävarastoista. Kaikki käyttämäni pakkausmateriaalini on kierrätettyä.

Toivon, että koruni saavat käyttäjänsä loistamaan ja tuntemaan itsensä oman elämänsä jumalattareksi!

Kokko1721

Maija asuu perheineen Kokon perinnemaatilalla, joka toimii myös Kokko1721 -taiteilijaresidenssinä. Vanhan maalaistalon tupaa käytetään tanssisalina ja residenssissä on mahdollista majoittua yläkerran vierashuoneissa. 

Taiteilijaparin kotiin saapuu vuosittain useita tanssi- ja esitystaiteilijoita sekä Suomesta että ulkomailta.

Tänä vuonna Kokon tila viettää 300-vuotisjuhlavuotta. Päätapahtuma, drive-in nykytanssiteos PELTO esitetään nimensä mukaisesti tilan pellolla. Teos esitetään 14.8. 2021 ja tapahtumaan on jokainen tervetullut paikan päälle sekä teosta katsomaan että kurkistamaan, missä uniikit Mybirdcherry-korut valmistuvat.   

Kokko1721 -Facebooksivuille pääset tästä

Kiinnostuitko?

 

Jos kiinnostuit tekemään blogiyhteistyötä Kodintunnun kanssa, voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Ja hei, kurkkaa myös Kodintunnun verkkokauppaan! Tai muihin palveluihin!

Kiitos kun jaat tämän!