Kiitos kun jaat tämän!

Mitä voi syntyä sikarilaatikosta, ylijäämäpuusta ja kitaranosista

Törmäsin Eeron kitaroihin Kellokosken Ruukissa sijaitsevassa käsityöläispuodissa, Ruosteisessa Kuussa. Minulle ihastumiseen riittää mikä tahansa esine, jossa on oikeat värisävyt. Tässä tapauksessa kitarassa oli ”kodintunnunvärinen” sikarilaatikko kaikukoppana. Mutta kyllä näissä kitaroissa viehätti myös kekseliäisyys ja omaleimainen tyyli.

Kitaroita valmistava Eero Lehtinen on kouluttanut itseään niin kuvanveiston, musiikin kuin huonekalukonservaattorin opeissa. Ei siis ihme, että käsistä syntyy kauniita ja toimivia soittimia. 

Eero on työskennellyt omassa autotallissa sijaitsevassa yrityksessään kunnostaen huonekaluja. Yrittäjän rooli kuitenkin sai hänet uupumaan niin että hän jäi sairauslomalle. Vähän sattuman kautta, kirpputorilta löytyneistä tavaroista, syntyi ensimmäinen laatikkokitara. 

Soitinten rakentaminen on toiminut terapiana, ja sen Eero on oppinut omatoimisesti kirjoista ja netistä.

Laatikkokitarantekijä Eero

Kuva Vesa Marttinen / Yle

Materiaalit soittimiin löytyy enimmäkseen kirpputoreilta. Inspiraation voi sytyttää vaikka keksipurkki. Eero käyttää kitaroissa niin kanistereita, sikarilaatikoita kuin konvehtirasioita tai peltipurkkeja. Kitaroissa käytetty puuaine on yleensä kierrätettyä: otelaudat suurimmaksi osaksi tammea, jota on säästynyt huonekalujen konservatoinnista, kaulat ovat mäntylautaa. Soitinosat Eero tilaa alan verkkokaupoista.

Muusikko nikolai Blad

Jotkut saattavat tuntea Eeron myös toisella nimellä, sillä hän on viisi soololevyä levyttänyt Nikolai Blad. Viimeisin levy vuodelta 2017 oli Etno-Emma-ehdokkaana.

Eeron musiikkia löytyy kuunneltavaksi täältä.

Musiikin tekoa Eero ei ole jättänyt, vaan tekeillä on omaa tuotantoa kuudetta albumia varten.

Laatikkokitarantekijä Eero

Kuva Vesa Marttinen / Yle

Eero kertoo itse

Eero kertoo elämästään ja soitinrakennuksestaan itse videolla.

Mitä syntyy sikarilaatikosta, ylijäämäpuusta ja kitaranosista?

Eero työskentelee edelleen autotalliverstaassaan Mäntsälän Hirvihaarassa. Kuvat Eerosta on ottanut vaimo Ulla Linjama-Lehtinen, jonka kanssa Eero duetoi erilaisissa tilaisuuksissa musisoiden. Vaimo on ammatiltaan laulaja.

Laatikkokitara

Kodintunnun verkkokaupassa on myynnissä kolme Eeron täysin uniikkia, hyvin soivaa ja ihailtavan kaunista kitaraa, joihin voit tutustua tästä!

Mitä voi syntyä sikarilaatikoista

kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit tekemään blogiyhteistyötä Kodintunnun kanssa, voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella. 

Ja hei, kurkkaa myös Kodintunnun verkkokauppaan! Tai muihin palveluihin!

Kiitos kun jaat tämän!