Kiitos kun jaat tämän!

Aika koulua taimet - Mistä nimikyltit?

Kevät on taimien esikasvatuksen aikaa. Palsta- ja lavakaulusviljely kukoistaa ja pitkään on jo kasvatettu kaikenlaisia puutarhakasveja, vihanneksia, tomaatteja, chilejä ja paprikoita. Nyt on todellakin myös menossa uusi buumi leikkokukkien kasvatuksessa! Useimmat niistä tarvitsevat esikasvatuksen. Ja kun on aika koulia taimet, mistä löytyy nimikyltit kaikille taimille tai taimipenkeille? 

Olen saanut asiakkaaltani vuosia sitten ison kasan vanhoja puisia pyykkipoikia. Mitenkä sattuikin, että hän keksi kysyä minulta, haluanko ne?? Totta kai halusin, ja olen hyödyntänyt niitä pussinsulkijoina ja taimien nimikyltteinä. 

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?

Moni on varmaan keväisin siemeniä kylväessään miettinyt tätä samaa asiaa. Sekä pienille taimille, että vihannesmaahan siemeniä kylväessä tarvitaan nimikylttejä taimille ja penkeille. Joku haluaa käyttää vuodesta toiseen samoja, toinen taas hassutella joku vuosi erilaiset nimikyltit. Otin nyt härkää sarvista, ja etsin kaikenlaisia ideoita tähän ongelmaan. Aika paljon löytyikin vaihtoehtoja nimikylteiksi taimille. 

Erilaisia nimikylttejä taimille

  • Jäätelötikut: Näitä saa monesta paikasta, esim. Puuilosta. Niihin voi halutessaan maalata toisen pään joko valkoiseksi tai liitutaulumaalilla mustaksi, tai mikä väri sattuu miellyttämään...
  • Grillaukseen tarkoitetut bambutikut, voi käyttää samoin kuin edellisiä. Kivasti levennetty pää, mihin kirjoittaa.
  • Miniliitutaulut, monia eri malleja
  • Erilaiset valmiit muovi-, metalli- ja puukyltit
  • Pyykkipojat: näihinkin voi sipaista joko valkoista tai mustaa halutessaan.
  • Kivet. Näiden taiteiluissa on vain taivas rajana! Mutta eivät ehkä erotu maasta hyvin?
  • Kertakäyttölusikat. Joko vanhat muoviset, tai ekommat versiot.
  • Vanhat aterimet, jos raaskii käyttää...
Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?
https://rusticmeetsvintage.tumblr.com/

Netistä löytyviä, valmiita nimikylttejä taimille

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit? Fruugo.fi
Nämä bambuiset kyltit ovat peräisin Fruugo.fi

Grillaukseen tarkoitettuja pitkiä bambutikkuja, joissa on levennetty pää, löytyy  esimerkiksi Verkkokauppa.com

Jätskitikut, joihin tosiaan voi halutessaan vetäistä valkoisella maalilla tai liitutaulumaalilla toisen pään, niin kirjoitus erottuu selkeämmin, löytyy vaikkapa Kärkkäiseltä, Prismasta, Sinellistä. 

Musta/harmaa metallinen  nimikyltti löytyy Mustilan puutarhalta.  Tämä on hintansa ja kokonsa vuoksi ehkä isommille kasveille tai taimiriville sopiva. Tai tarkkaan harkittuun ja monin eri tavoin tyylikkääseen puutarhaan nappivalinta.

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit? Mustila puutarha

Miniliitutaulu maksaa euron verran Robbis Hobby Shopissa. Myös Plantagenilla on liitutaulukyltti. Tässä versiossa on myös pitkä varsi. Fruugo.fi myy aiemmassa kuvassa olevia bambuisia kasvimerkkejä 50 kpl pakkauksissa. 

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?
Robbis Hobby Shop
Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?
Plantagen

Savenmaalta löytyi vielä vihreät metalliset kyltit. Pakkauksessa on merkintätussi mukana.

aika koulia taimet - mistä nimikyltit

Itse tehtyjä nimikylttejä taimille sieltä sun täältä!

Nettiä kaivellessa tulee välillä tosi hauskoja ja liikuttavia juttuja vastaan. Yksi tällainen on tässä Ida Hanhiniemen blogissa.

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit? ida hanhiniemi

Toinen blogijuttu löytyi myös, siinä tikut oli askarreltu fimomassasta ja nimet oli painettu valmiilla kirjasimilla. Samaa tekniikkaa voisi käyttää keramiikkaan, jolloin taimien nimitikuista tulisi kestävämmät ja ne voisi lasittaa miten haluaa. 

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?
Kuva: https://www.lily.fi/blogit/paperikaupan-tytto/

 Vielä yksi ulkomaisesta blogista löydetty versio , puukkotaitureille sopiva!

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?
https://decoratorsnotebook.wordpress.com/

Jos raskii käyttää vanhoja hopeisia aterimia, niin niistä kyllä saa kauniit nimikyltit. Kirpputoreilla näkyy usein tällaisia vanhoja aterimia. Ja jos kouliminen alkaa kyllästyttää, voi hetkeksi uppoutua maalaishenkisiin kauniisiin kuviin sivustolla Rustic meets Vintage, josta lusikkakuva ilmeisesti alun perin on kotoisin.

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?

Veitset löytyivät täältä.

Lisää kuvia nimikylteistä taimille!

Olen viimein tajunnut, että voin käyttää Pinterestiä kuvien tallentamiseen! Koska blogijuttuun ei voi lisätä mielettömästi kuvia, olen tallentanut niitä sinulle Pinterestiin! Se on sellainen paikka, minne helposti eksyy ja hukkuu, vaikka olisi vain tarkoitus kurkata, eikö? No, ainakin näissä taimien kylttiasioissa olen nyt aika lailla kolunnut Pinterestinkin, joten ole hyvä: Nimikylttejä 🙂

Sieltä löytyy mm. ylösalaisin laitettu lasipurkki, jonka sisällä on siemenpussi. Aivan mahtava idea, koska lasipurkin sisällä se säilyy ja voi tarkistaa tiedot kasvista.

Aika koulia taimet - mistä nimikyltit?

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit joko suunnittelemaan jotain  pienryhmätapaamista erilaisten nimikylttien teossa Kodintunnun tiloissa Kellokoskella tai  räätälöidysti Ikituulen tiloissa Tuusulan Jokelassa keraamikon opastuksella  ruukkujen ja nimikylttien teossa, tai tekemään blogiyhteistyötä Kodintunnun kanssa, voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella. 

Ja hei, kurkkaa myös Kodintunnun verkkokauppaan! Tai muihin palveluihin!

Kiitos kun jaat tämän!