Turkkilainen nomadien kuviollinen kelim-matto 50-luvulta

320,00 

1 varastossa

Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Nomadit elivät aroilla vaihtaen tarpeen mukaan asuinpaikkaansa. He ansaitsivat yleensä myymällä omat käsityönsä. Mattojen kutomiseen käytettiin vuohen tai lampaan villaa. Väriaineet tulivat luonnosta löydetyistä materiaaleista. Matot kudottiin omaan käyttöön ja ne myytiin kun niitä oli jonkin aikaa käytetty. Turkissa ei enää ole nomadeja nykypäivänä. Aikanaan tehdyt nomadien kelimit ovat arvokkaita, koska ne ovat harvinaisia. Kelimit ovat yleensä symmetrisiä ja monivärisiä.  Niillä on hyvä ikä. Kelim pestään ei-kemiallisella puhdistusaineella. Matto on puhdas ja käyttövalmis.

Hieno käsinsolmittu anatolialainen heimo Yoruk Kelim
Tämä kelim on uniikki, toista aivan samanlaista ei ole. Sillä on ikää 70-80 vuotta. Koko 144 x 331 cm. Iän vuoksi maton reuna on rispaantunut.

Jokaisella käsintehdyllä kelimillä on tarina.

Kudottu perinteisellä tavalla, jossa kutojat ilmaisevat tunteensa ja identiteettinsä symbolilla, leimakuvioilla ja väreillä ja siirtävät ne seuraavalle sukupolvelle.

Anatolian Kelimit on yksi erittäin tärkeistä visuaalisista taiteen dokumenteista, jotka heijastavat turkkilaista kulttuuria.
Kutomiseen on  käytetty Kirmenin luonnonvillalankaa. Tämä villalanka tehdään käsin kirmen -nimisellä käsintehdyllä puutyökalulla vähän samaan tapaan kuin rukilla kehrääminen.

Näissä kelimeissä on joku taika, koska joka kerta kun ne ovat hetkenkin olleet esillä kun niitä on siirretty kuvausta varten, on Toivo-kissa ”liimaantunut” saman tien niihin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Turkkilainen nomadien kuviollinen kelim-matto 50-luvulta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.