Rakupoltettu keramiikkasydän

11,20 

Raku-uunissa poltettu keramiikkasydän. Koko noin 12 x 10 cm. Tämä on uniikki esine, jota on vain yksi kappale.

Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen tapa tehdä keramiikkaesineitä

1 varastossa

Kuvaus

Raku-uunissa poltettu keramiikkasydän. Koko noin 12 x 10 cm. Tämä on uniikki esine, jota on vain yksi kappale. Rakukeramiikka on huokoista, koska sitä ei ole poltettu niin korkeassa lämpötilassa, että siitä tulisi veden kestävä. Käytä siis sellaisessa tilassa, missä se ei pääse imemään kosteutta.

Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen tapa tehdä keramiikkaesineitä. Ennen varsinaista lasituspolttoa esineet poltetaan raakapoltossa kuten perinteiset keramiikkaesineet. Lasite levitetään esineen pintaan ja asetetaan polttouuniin. Lasitteen ja esineen tulee olla kuivaa ennen polttoa, koska märät esineet menevät erittäin herkästi rikki polton aikana.

Poltettaessa esineet kuumennetaan nopeasti korkeaan lämpötilaan ja sitten tulikuumat esineet nostetaan esim. sahanpuruun savustumaan ja pelkistymään ja noin viiden minuutin kuluttua esineet jäähdytetään nopeasti kylmässä vedessä tai lumessa. Tämä saa aikaiseksi rakulle tyypillisen pinnan, jossa lasitus on täynnä pieniä halkeamia. Jokainen raku-astia on ainutkertainen tuote, koska lämpötilanvaihteluita on mahdotonta kopioida.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rakupoltettu keramiikkasydän”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.